Mommy wars tag

tula

Ik blijf tags echt heel leuk vinden en deze tag, bedacht voor Betty en Esther, zie ik regelmatig voorbij komen en toen ik hem op de blog van Saskia las, besloot ik hem zelf ook in te vullen. Het gaat onder andere over samen slapen, wasbare luiers en dragen en ik vond het erg leuk om hier antwoord op te geven.

1. Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Ik geef inmiddels 14 maand borstvoeding. Dat had ik van tevoren echt niet verwacht trouwens, mijn instelling was ‘we zien wel of het lukt’, en ik had gehoopt om minimaal een half jaar borstvoeding te kunnen geven.

2. Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Nomi heeft altijd in haar eigen bedje geslapen. Dat ging vanaf het begin prima, dus ik zag geen reden om haar bij ons in bed te laten slapen.

3. Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant en klaar bij de drogist of supermarkt?
Ik heb een paar wasbare luiers in huis, maar ik moet toegeven dat ik die al maanden niet meer heb gebruikt..

4. Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Beide. Nomi heeft best veel houten speelgoed en dat vindt ze heel leuk, maar ze is ook groot fan van haar Zoef Zoef dieren.

5. Trek jij tweemaal per dag een potje open of kook je uitsluitend vers?
Ik trek sowieso niet twee keer per dag een potje open. Fruit krijgt Nomi altijd vers, en ’s avonds verschilt het. Ze eet steeds vaker met ons mee en ik heb in de diepvries nog een voorraadje met prakjes, maar ik trek ook wel eens een potje open.

6. Dragen of wagen?
Beide. De eerste maanden heb ik Nomi vaak gedragen in mijn ByKay draagdoek en later gebruikte ik vaak de Tula of de Moby draagzak. Nu ik zwanger ben, vind ik die band om mijn buik niet meer fijn, dus ik heb Nomi al een tijdje niet meer gedragen. Maar Nomi vindt het ook prima in de kinderwagen.

7. Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in luiers?
Dat laatste mag ik toch niet hopen.. We zijn nu nog niet begonnen met zindelijkheidstraining, want ik heb niet het idee dat Nomi daar al aan toe is. Maar ik wil er ook niet te lang meer mee wachten.

8. Shop jij je drie slagen in de rondte bij de Primark, of koop je alleen merkkleding voor je kind?
Ik let niet zo op merken, maar bij de Primark kan ik niet echt goed slagen voor Nomi. Ik koop regelmatig dingen voor haar bij H&M, Zara, Tuunte, Name It, et cetera.

9. Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Nomi is nog te jong om echt mee te onderhandelen, maar ik kijk wel naar wat ze wil. En in de toekomst ben ik zeker bereid om met haar te onderhandelen.

10. Laat je je kind wel eens huilen, of troost je ‘m bij de eerste snik?
Dat verschilt heel erg, en het ligt er ook aan op wat voor manier ze huilt. Als Nomi ’s avonds in bed ligt te jengelen omdat ze liever gaat spelen dan slapen, laat ik haar even liggen. De eerste maanden heb ik haar trouwens niet laten huilen.

Ik ga niemand taggen, want ik heb het idee dat heel veel mensen hem al hebben ingevuld. Maar overnemen mag natuurlijk.

11 gedachten over “Mommy wars tag

  1. Betty schreef:

    Ah wat leuk dat jij hem ook hebt ingevuld! Blijf tof om de meningen van anderen te lezen en de keuzes die iedereen voor zichzelf maakt.

    Jammer alleen dat je geen linkje naar onze blog hebt geplaatst, als bedenkers van de tag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.