Naar Harry Styles in de Amsterdam Arena

1 september 2022, ik weet het nog als de dag van gisteren. Dat was de dag waarop de voorverkoop voor de concerten van Harry Styles begon. De voorverkoop startte om 10 uur, en ik zat lang daarvoor al klaar om te proberen om kaarten te krijgen. Nomi was toen al groot fan, en mijn zusje en ik vonden zijn muziek ook erg leuk, dus we wilden heel graag met zijn drieën naar het concert gaan. En vorige week was het dan eindelijk zo ver!

Met de bus

Ik had meer dan 30.000 mensen voor me in de wachtrij, maar uiteindelijk lukte het me toch om kaartjes te bemachtigen. Waar ik toen nog totaal niet aan dacht, was de manier om daar te komen. En toen ik daar een paar dagen later wel aan dacht, waren alle parkeertickets al uitverkocht. Even later zag ik dat er ook bussen naar de Amsterdam Arena gingen, en we besloten buskaartjes te kopen. Om half 5 vertrokken we uit Deventer, en rond 6 uur kwamen we aan in Amsterdam.

Merch

We liepen een rondje om de Arena en toen gingen we in de rij staan voor de merch. Maar we waren niet de enigen en de rijen waren ontzettend lang. We hebben even in de rij gestaan om te kijken hoe snel het ging, maar het schoot maar niet op. Even later hoorden we iemand zeggen dat de rijen voor de merch binnen veel korter waren, en we besloten naar binnen te gaan. 1000 trappen verder waren we er eindelijk, en daar ging het inderdaad veel sneller. Een kwartiertje later was ik de trotste bezitter van een Love On Tour tote bag en daarna gingen we onze stoelen opzoeken.

Wat hoog!

Mijn hoogtevrees sloeg wel even toe toen we naar onze stoelen liepen, want jeetje wat zaten we hoog! Gelukkig was ik na een tijdje een beetje gewend aan de hoogte, en werd het wat minder eng.

Het voorprogramma

Wet Leg was het voorprogramma en ik vond hun muziek best leuk, maar in de Arena klonk het toch wat minder goed. Het was nogal schreeuwerig, maar dat kwam deels door het geluid in de Arena. Ik vond het dus niet zo heel erg toen het afgelopen was.

Harry!

Daarna was er een pauze en Nomi kon niet meer wachten totdat ze Harry eindelijk in het echt zou zien. Een half uur later was het dan eindelijk zo ver, Mister Styles kwam het podium op! Het zicht was veel beter dan ik had verwacht, met dank aan de grote schermen. Ook het geluid klonk een stuk beter dan bij Wet Leg en we hebben echt een geweldige avond gehad. De hoogtepunten van de avond waren het moment waarop hij ‘Nomi’ zei (want hij verstond de naam Romy niet), en de liedjes Stockholm Syndrome, What Makes You Beautiful, As It Was en Kiwi.

Na het concert liepen we terug naar de bus we waren een hele gave ervaring rijker. Uiteindelijk waren we rond kwart over 1 thuis en het was (vooral voor Nomi) een kort nachtje, maar dat was het absoluut waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.