20 dingen die ik dacht toen ik kaartjes voor het concert van Harry Styles probeerde te kopen

harry styles kaarten

‘Om kwart voor 10 zit je klaar achter je laptop hè? En je gaat het niet vergeten, want dan word ik heel boos!’, zei Nomi ’s ochtends tijdens het ontbijt. Natuurlijk zou ik het niet vergeten, want ik wilde zelf ook heel graag kaartjes. Ik vertelde haar voor de tiende keer dat de kans groot was dat het niet zou lukken om kaartjes te krijgen, omdat er heel veel mensen zijn die naar het concert willen. ‘Ja ja, maar doe maar gewoon heel erg je best.’

Proberen om kaarten te krijgen

Doordat ik me had aangemeld voor de Mojo nieuwsbrief, kon ik een dag eerder al proberen om kaarten te kopen voor het concert in de Arena. Maar ik was natuurlijk niet de enige die dat had gedaan, zo ongeveer iedere Harry Styles fan wist dit.

Ik zat om half 10 al klaar en ik besloot mezelf vast in de digitale wachtrij te zetten. Als de voorverkoop dan begint, krijg je een willekeurig nummer en daarmee kun je geluk hebben, of juist pech. Ik had niet zo heel veel geluk en ik had ruim 34.000 mensen voor me. Dit is wat er toen allemaal door mijn hoofd ging;

20 dingen die ik dacht toen ik kaartjes voor het concert van Harry Styles probeerde te kopen

 1. 34.000 mensen? Dit gaat nooit lukken!
 2. Of misschien toch? Er zijn 55.000 plekken…
 3. Maar de meeste mensen kopen meer dan 1 kaartje…
 4. Maar er gaan vast ook weer mensen uit de wachtrij omdat vrienden al kaartjes voor ze hebben kunnen kopen.
 5. Hoe lang zou dit gaan duren?
 6. Het schiet niet op zeg.
 7. Ik móet voor half 12 door die wachtrij heen zijn want dan moet ik Elena ophalen
 8. Zal ik mijn moeder vragen of ze Elena kan ophalen? Ik wil natuurlijk niet misgrijpen doordat ik straks weg moet.
 9. Ja, ik app haar.
 10. Oh nu gaat het opeens een stuk sneller.
 11. Vervolgens zakte de moed me weer in de schoenen, want ik hoorde dat heel veel mensen al kaarten hadden terwijl ik nog 15.000 mensen voor me had. Dit gaat vast niet lukken…
 12. Schiet. Nou. Eens. Op!
 13. Nomi gaat zo teleurgesteld zijn als ik vanmiddag vertel dat ik geen kaarten heb…
 14. Nog 1000 mensen voor me en het is nog niet uitverkocht! Zou het toch lukken?
 15. Ik kan deze spanning niet meer aan hoor!
 16. Yes! Ik ben er door! Wat moet ik nu doen?!
 17. 3 kaartjes, zitplaatsen, verder maakt het me niet uit. Geef me gewoon die kaarten!
 18. Ze zitten in mijn mandje! Ik weet helemaal niet waar we zitten maar het kan me niet schelen!
 19. Alleen even checken of we naast elkaar zitten… Ja, we zitten naast elkaar.
 20. Betalen en…. Ik heb kaarten!

En ik was zó blij dat het gelukt was! Toen Nomi ’s middags uit school kwam vertel ik het goede nieuws aan haar en ze was helemaal door het dolle heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.