Werkende moeder of thuisblijfmama

Nomi is inmiddels 11 weken oud en rond deze tijd is normaal gesproken je zwangerschapsverlof afgelopen. Veel moeders moeten weer aan het werk, en brengen hun baby naar een oppas of een kinderdagverblijf. Zelf heb ik de laatste tijd ook nagedacht over wat ik nou wil, wil ik weer gaan werken, of wil ik thuisblijven bij Nomi?

Oppasoma’s

Nomi heeft hele lieve oma’s en opa’s die heel graag op willen passen. Ik vind Nomi nog iets te jong voor een kinderdagverblijf, dus het liefst zou ik 16 uur in de week willen werken. Nomi zou dan een dag naar mijn ouders gaan, en een dag naar Barts ouders. Ik weet zeker dat ze heel goed voor Nomi zorgen en ze zal zeker geen aandacht te kort komen. Baby’s zullen het op een kinderdagverblijf vast ook heel goed hebben hoor, maar ik heb daar toch nog niet zo’n goed gevoel bij.

Als ik twee dagen zou gaan werken, ben ik dus vijf dagen gewoon bij Nomi en dat vind ik natuurlijk ook heerlijk. Fulltime bij haar zijn vind ik ook helemaal niet erg, maar ik denk dat het voor haar ook wel goed is om soms ergens anders te zijn.

Parttime werken

Fulltime werken is voor mij sowieso geen optie. Ik vind het heel belangrijk om veel bij Nomi te zijn, en ik moet er niet aan denken om haar alleen ’s avonds en in het weekend te zien. En aangezien ik borstvoeding geef, lijkt me dat ook niet echt haalbaar. Dan ben ik waarschijnlijk non-stop aan het kolven.

In deze tijd is het natuurlijk niet makkelijk om een baan te vinden, maar momenteel ben ik ergens mee bezig. Er is nog niks zeker, maar als het doorgaat, horen jullie daar binnenkort meer over.

13 gedachten over “Werkende moeder of thuisblijfmama

  1. Manon Manoontje schreef:

    De tijd gaat echt snel! Het is een erg moeilijke beslissing lijkt me, omdat je je meisje het liefst zoveel mogelijk wilt zien en het aan de andere kant ook goed is om je eigen ding te hebben en voor haar om ook bij anderen te kunnen zijn. Ik ben benieuwd naar je keuze en wat voor baan je mogelijk gaat vinden!

  2. Channah schreef:

    Dit zijn hele lastige keuzes, maar hoe je het nu omschrijft lijkt het me wel ideaal. Zo kun je toch veel van je kindje meekrijgen, maar heb je ook nog je eigen sociale leven. Als ons kindje geboren is, hoop ik ook zo'n constructie op te kunnen zetten. Zo veel mogelijk thuis, maar nog wel mijn eigen ding kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.