Favoriete Kinderboeken Tag

kinderboeken

Nomi en Lenn vinden het heerlijk om voorgelezen te worden en zelf vind ik het erg leuk om te doen. Inmiddels hebben we er een echt ritueeltje van gemaakt. Laatst werd ik door Ingrid getagd om de ‘Favoriete Kinderboeken Tag’ in te vullen, die bedacht is door Merel. En nu het Kinderboekenweek is leek me dat het perfecte moment om hem online te zetten!

Hebben jullie een voorleesritueel?

Ja! Nomi wordt al een tijdje voorgelezen voordat ze gaat slapen. Sinds kort vindt Lenn voorlezen ook erg leuk, en daarom lezen we ze nu allebei voor. Gezellig samen op Nomi’s bed. Ze zitten dan allebei bij mij (of bij Bart) op schoot, en dan lezen we een verhaaltje.

Wat zijn de favoriete boeken van je kinderen?

Lenn is gek op Dikkie Dik, maar die hebben we inmiddels helemaal uit. Nomi heeft een tijdje geleden samen met Bart een boek van Frozen gelezen en dat viel ook erg goed in de smaak. Het boek ‘Het wonder van het ei‘ vinden Nomi en Lenn allebei heel erg leuk.

Welk boek vind je verschrikkelijk?

Geen enkele, eigenlijk. Het ene boek vind ik wel leuker dan het andere, maar we hebben nog geen boek gelezen die ik verschrikkelijk vond.

Welk boek lees je het liefst voor?

Ik vind de boeken van Jip en Janneke heel erg leuk. Ik ken ze nog van vroeger en als ik sommige verhaaltjes lees, komen ze me wel erg bekend voor. Jeugdsentiment!

Welk boek las je als kind het liefst?

Jip en Janneke vond ik dus erg leuk. Toen ik iets ouder was, las mijn vader me vaak voor uit ‘Charlie en de chocoladefabriek’. Die vond ik ook echt geweldig!

Stimuleer je het lezen van kinderboeken?

Het duurt nog even voordat ze zelf leren lezen en ik wil dat voorlopig absoluut nog niet gaan pushen. Nomi heeft wel veel interesse in letters en daar ga ik wel in mee, maar ik vind ook dat ze voorlopig nog lekker klein mag zijn. Lenn wilde tot een tijdje geleden niet voorgelezen worden, hij wilde alleen maar zelf bladeren. Dat vond ik ook prima, ik vond niet dat hij verplicht voorgelezen moet worden. En een tijdje geleden kreeg hij er toch interesse in.

Hebben jullie een abonnement op de bieb?

Ja, maar we maken er eigenlijk nooit gebruik van…

Welk onbekender kinderboek zou je anderen aanraden?

De boeken van Jungle the Bungle. Ze zijn meertalig (Nederlands/Engels en Nederlands/Engels/Spaans) en ze zijn ontzettend leuk!

Wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Wat een moeilijke vraag… Ik vindt de boeken van Annie M.G. Schmidt erg mooi. Toen ik ouder was las ik regelmatig boeken van Carrie Slee.

Gebruik je stemmetjes tijdens het lezen?

Ja vaak wel. Nomi en Lenn vinden dat heel erg leuk!

Wat is je beste voorleestip?

Lees voor op een rustig moment, zoals voor het slapengaan. Lekker op bed bijvoorbeeld. Als we beneden lezen, zijn Nomi en Lenn vaak wat sneller afgeleid. Inmiddels weet ook Lenn precies dat we na het tandenpoetsen naar Nomi’s bed gaan om een boekje te lezen en hij vindt het geweldig. Het is hier echt een ritueel geworden en voor ons werkt dat heel goed.

Wil je hem overnemen! Dat mag natuurlijk! Vermeld dan wel even dat hij bedacht is door Merel šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.