10 dingen die je niet moet vergeten in je vluchtkoffer te doen

vluchtkoffer

Dat je dingen als een tandenborstel, kleding voor jezelf en kleding voor je kindje meeneemt naar het ziekenhuis als je gaat bevallen, lijkt me logisch. Maar wat doe je er verder in? In de laatste weken van mijn zwangerschap heb ik nog regelmatig dingen in mijn vluchtkoffer gedaan, en andere dingen eruit gehaald. In het ziekenhuis merkte ik pas wat je nou echt nodig hebt, en ik kwam erachter dat ik toch wat dingen miste.

Dit moet je niet vergeten in je vluchtkoffer te doen

 1. Anti-klitspray
  Dit miste ik ontzettend in het ziekenhuis. Je ligt veel in bed en mijn haar ging daardoor ontzettend klitten. En als je net bent bevallen, heb je geen zin om een half uur bezig te zijn om je haar uit de klit te krijgen. Na de keizersnee vond ik het trouwens ook niet fijn om zolang te staan, dus de volgende keer gaat dit zeker in mijn vluchtkoffer.
 1. Douchegel 
  Hier was ik heel blij mee. Mijn buik was nog helemaal rood/bruin van de jodium (voor een keizersnee wordt je hele buik ontsmet) en verder voelde ik me ook niet echt schoon. Ik vond het dus heerlijk om te douchen met lekker veel douchegel.
 1. Extra kaartje en batterijen camera
  De eerste dagen maak je ontzettend veel foto’s en het zou natuurlijk jammer zijn als je camera vol zit of dat de batterijen leeg zijn.
 1. Grote onderbroeken
  Kraamverband is groot, een stuk groter dan gewoon maandverband. Je hebt dus onderbroeken nodig waar dat inpast (en nee, dat past niet in charmant ondergoed). Zorg ook voor onderbroeken die een beetje hoog zijn, voor het geval je een keizersnee krijgt. Bij lage onderbroeken zit de bovenkant precies in je litteken, en dan voelt niet zo lekker.
 1. Pantoffels die makkelijk aangaan
  Bukken is niet zo fijn na de bevalling, dus neem pantoffels mee waar je makkelijk in kunt stappen.
 1. Muntje voor de rolstoel
  Je wilt niet met weeën aankomen bij het ziekenhuis, en erachter komen dat je geen muntje hebt voor de rolstoel. Neem dus wat verschillende muntjes mee, dan weet je zeker dan je een muntje bij je hebt die past.
 1. Make-up remover
  Ook niet onbelangrijk is make-up remover. Ik heb zelf doekjes meegenomen en daar was ik heel blij mee. Ik kon mijn gezicht schoonmaken terwijl ik gewoon in bed lag en ook voor je handen zijn ze ideaal.
 1. Schoon t-shirt voor je vriend(in)/man/vrouw/etc
  Zelf zul je regelmatig een schoon t-shirt aan willen doen, maar je vriend of man zal vast ook wel gaan zweten. Neem voor hem dus ook een schoon shirt mee.
 1. Luchtige kleding
  Op onze ziekenhuiskamer was het 23 graden, dus lange mouwen zijn echt niet nodig. Zorg voor ruime, luchtige kleding die lekker zit.
 1. Verschillende sokjes voor de baby
  Je wilt niet weten hoeveel verschil er zit in babysokjes. De eerste sokjes die Nomi aanhad, zaten redelijk strak en daardoor kreeg ze strepen op haar benen. We deden haar andere sokjes aan en die zaten weer veel te ruim, terwijl het allebei newborn sokjes waren. Neem dus wat extra sokjes mee, want je wilt sowieso niet dat ze knellen.

3 gedachten over “10 dingen die je niet moet vergeten in je vluchtkoffer te doen

 1. Sonja Ohmymacushla schreef:

  Wat had ik graag dat koffertje klaar gehad. Eerder naar het ziekenhuis gemoeten, dus vriendlief had alles geregeld, waardoor de helft van mijn 'koffertje' er maar was. Grrr. Nog een tip dus; ruim op tijd alles klaarzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.