Op zoek naar een naam

babynamen

Voordat we de geslachtsbepaling hadden gehad, vertelde ik jullie al dat ik het heel moeilijk vind om een jongensnaam uit te kiezen. Ik had me trouwens voorgenomen om een jongensnaam en een meisjesnaam te bedenken voordat ik zwanger zou zijn, maar dat is dus behoorlijk mislukt.

Ik kom genoeg mooie meisjesnamen tegen en als deze baby volgende week met de 20 weken echo toch opeens een meisje blijkt te zijn, hebben we al een naam. Hoewel ik daar op dat moment vast weer over ga twijfelen trouwens, maar ik vind een meisjesnaam sowieso makkelijker dan een jongensnaam.

Het probleem is; ik kan gewoon niks vinden wat Bart en ik allebei mooi vinden. Zelf heb ik wel een lijstje met namen, maar die zijn allemaal afgekeurd door Bart. Bart kwam zelf ook met een paar ideeën voor namen, maar die vind ik dus weer niet mooi.

Bij Nomi ging het veel makkelijker. Ik had een lijstje met namen en Bart streepte er een aantal weg, maar er bleven toen wel een paar namen over. Ook toen was het best lastig om een keuze te maken, maar dat kwam vooral doordat we meerdere namen heel mooi vonden.

Het feit dat het ons tweede kindje is, maakt het er ook niet makkelijker op. Nog een naam met een N of een naam die op Nomi lijkt, wil ik niet. Ik vind Nino bijvoorbeeld een hele leuke naam, maar Nomi en Nino vind ik teveel op elkaar lijken. En er zijn nog veel meer namen die niet mooi klinken bij Nomi.

We zijn er dus nog lang niet uit en ik wil eigenlijk wel ruim voor mijn uitgerekende datum een naam hebben. Straks wordt hij te vroeg geboren en heeft hij geen naam.. Dat zou ik echt niet leuk vinden. Dus we blijven lijstjes doorlezen en zoeken naar namen, en hopelijk komen we binnenkort iets tegen wat Bart en ik allebei mooi vinden.

Welke jongensnamen vind jij leuk?

15 gedachten over “Op zoek naar een naam

 1. Tineke schreef:

  Een naam voor een meisje waren wij ook zomaar uit. Remco vond al mijn jongensnamen niets, tot hij in een keer mijn favoriete naam toch wel leuk vond… Ik ben benieuwd op welke naam jullie keuze uiteindelijk valt.
  Liefs

 2. Feline schreef:

  Nomi vinden ik een super leuke meisjes naam en stond ook hoog op mijn lijstje. Echter kreeg ik een jongen. Ik vond het voor een jongen zo veel moeilijker maar we hebben uiteindelijk wel een paar leuke namen gevonden. Hier mijn favoriete namen: Nino (zo heet mijn zoontje dus), Bodi, Joni, Jori, Remy en Sverre. Succes met de zoektocht!

 3. Leonie schreef:

  Oohh! Wij zijn dus niet de enige die moeite hebben om samen een mooie naam te bedenken!
  Nu dat we t geslacht ‘weten’ (ook nog even afhankelijk vd 20wk echo) hebben we wel een naam gevonden geloof ik, haha!

 4. Iris schreef:

  Wij hadden ook moeite met de jongensnaam hoor, haha! En toen we wisten dat het een jongen werd hebben we er nog zeker 4 maanden over gedaan om de knoop door te hakken…… Bij ons stonden Mats, Guus en Abel op het lijstje. Misschien heb je daar wat aan.

 5. Nicole schreef:

  Ik vond een jongensnaam ook heel moeilijk. Voor meisjes kan ik wel 20 mooie namen bedenken! We bleven altijd bij Spencer hangen voor een jongen, dat is het dus ook geworden 🙂

 6. haia schreef:

  Ik vind lars mooi en de zoon van m’n broer heet warre. Bij mij is het anders uitgedraaid, ik heb een man die uit het buitenland komt. In zijn land is het vaak zo dat ze bij de echte naam ook nog een naam kiezen voor de eerst geboren zoon. Dan zeggen tegen hem in het arabisch de vader van….(en dan de naam van de zoon)dus mijn man wilde dat heel graag behouden. En omdat ik het een mooie naam vond was ik direct akkoord. Mijn oudste zoon heet ahid. Daarna allemaal arabische namen genomen voor de broers(ahmad, shadi, aehm) voor onze dochter vinden wij het dan weer lastiger. We twijfelen tussen aya en soera. Maar dat vinden wij leuk ik help je hiermee vast niks verder. Nederlandse namen als toon, teun, jasper,rens, kobe vond ik vroeger wel leuk. Ik versta wel niet zo goed dat de namen van je kinderen bij elkaar moeten passen. Later hebben ze daar toch niks aan. Hopeljjk vind je vlug een leuke naam

 7. Cassandra schreef:

  Hier was het oorlog toen we over jongens namen begonnen. Godzijdank hebben we een meisje gekregen en over haar beide namen waren we het maar zo eens haha. Ik ben zelf niet zo weg van de letter Y. En korte namen vind ik vaak wel mooi.. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.