Nieuw jaar, nieuwe planten

planten

Een tijdje geleden besloot ik mijn huis eens een beetje op te leuken met wat planten. De enige plant die we in huis hadden staan was een Bonsai boompje, dus daar mocht wel wat meer bij. Ik ging naar de winkel en ik koos 3 plantjes met leuke potjes uit. En sindsdien ben ik helemaal fan van plantjes en als de kerstversiering straks het huis uit is, wil ik wat meer plantjes in huis gaan zetten.

Welke planten

Het Bonsai boompje hebben we al jaren, die hebben we gekocht toen we net samen gingen wonen. Dat is ruim 9 jaar geleden, dus zolang gaat de Bonsai ook al mee. Verder heb ik regelmatig plantjes gehad, maar op de één of andere manier bleven ze nooit lang leven. Waarschijnlijk doordat ik me nooit verdiepte in hoe je planten moet verzorgen.

Verder kocht ik twee vetplantjes en een palmboompje. Vetplantjes omdat die niet zo snel dood gaan en het palmpje omdat ik die gewoon leuk vond. Ik zocht er leuke bloempotten bij, wat best een opgave was, en na een uurtje had ik eindelijk mijn keuze gemaakt.

Meer, meer, meer

En toen dacht ik; ik wil er nog meer! Want tja, het staat leuk en hoe meer ik erover lees, hoe interessanter ik het ga vinden. Naast ‘gewone’ planten kopen, heb ik inmiddels ook drie pogingen gedaan om een avocadoplant te kweken. Dat had misschien wel kunnen lukken, als Elena zich er niet mee had bemoeid. Want ze blijft de pit pakken, de prikkers eruit halen, het glas water omgooien… Ik ga het zeker nog een keertje proberen, maar dan moet ik even een plekje zoeken waar Elena niet bij kan haha!

Verder wil ik graag een grote, hoge bloempot, bijvoorbeeld een van de Lechuza potten. Ik heb een hoekje in huis waar dat perfect zou passen en ik vind zo’n hoge plant altijd erg leuk staan. Dat hadden we ooit ook al, maar toen bleef de kat er maar inspringen, waardoor we hem weg hebben gedaan. Zoiets staat nu dus hoog op mijn wensenlijstje.

Verder vind ik hangplantjes altijd erg leuk. En dan niet het soort plantje dat je echt aan het plafond hangt, maar zo’n plantje die je bovenop de kast zet en waarvan de takken en bladeren omlaag hangen. We hebben sinds een tijdje geleden een nieuwe kast in onze woonkamer en daar bovenop zou zo’n hangplantje erg leuk staan!

Maar goed, eerst maar even wachten totdat ik de kerstspullen heb opgeruimd, en dan ga ik weer eventjes kijken waar ik nog wat leuke plantjes neer kan zetten!

Hebben jullie veel planten in huis?

3 gedachten over “Nieuw jaar, nieuwe planten

  1. Rosalyn schreef:

    Ik heb heel veel planten in huis, al worden ze hier ook wel eens aangevallen door de kat 😉 Maar als je plantjes zoekt die leuk van een kast af hangen, dan is een Chinees lantaarnplantje misschien wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.