NOMI IS EEN HALF JAAR!

Gisteravond hadden Bart en ik het erover wat we een half jaar daarvoor deden. We waren best zenuwachtig, omdat we wisten dat onze dochter de dag erna geboren zou worden. Ik was stiekem vooral bang dat ze ’s nachts alsnog zou draaien en dat we weer naar huis gestuurd zouden worden, en Bart vond de keizersnee toch wel erg spannend. Aan de ene kant lijkt het jaren geleden, aan de andere kant voelt het als de dag van gisteren.

Nomi wordt steeds meer een kindje en steeds minder een baby. Ze is de hele dag aan het spelen en ze vermaakt zich sinds kort heel goed in de box. Een paar weken geleden legde ik het speelgoed nog op haar buik, zodat ze het goed kon pakken, nu pakt ze alles wat enigszins binnen handbereik ligt. En als ze er net niet bij kan, rolt ze zich op haar zij of verplaatst ze zich. Echt bijzonder (en ook ontzettend leuk) om te zien hoe ze zich ontwikkelt.
Iets wat ze sinds deze week doet, is knuffelen. Als ze op schoot zit, draait ze zich om en drukt ze zich helemaal tegen me aan. Heel erg schattig natuurlijk. Minder praktisch is, dat ze zelf haar sokken en broek uittrekt. Eerst schopte ze telkens haar sokken uit, nu pakt ze ze vast. En haar broek ook, dus vanochtend lag ze alleen in haar shirtje bij mij in bed.
Nomi eet nog steeds heel goed. Sinds ze 4 en een half maand is, eet ze ’s avonds een klein beetje groente en een maand later kreeg ze voor het eerst fruit. Ze eet nog niet veel, maar ze vindt bijna alles lekker. Alleen appel is geen succes. Wel als ik het mix met iets anders, maar als ze alleen gepureerde appel eet, gaat ze echt zitten kokhalzen. Ik ga het binnen wel weer een keer proberen, maar ik vrees dat het niet zo’n succes wordt.
Alles gaat dus echt heel goed. Gisteravond hebben we al een glaasje wijn gedronken om te vieren dat ze een half jaar is (en dat we een jaar getrouwd waren) en vandaag gaan we naar onze ouders, dus daar wordt het ook nog wel een klein beetje gevierd. Ik ben niet van plan om al haar halve verjaardagen te gaan vieren hoor, maar dit vind ik toch wel een bijzonder moment.
Gerelateerde artikelen:

6 gedachten over “NOMI IS EEN HALF JAAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.