NOMI’S ACHTSTE MAAND

Nee hoor Nomi hoeft niet opeens onherkenbaar op mijn blog, maar dit was de enige foto waarbij ze het kaartje stilhield. Ze is vandaag dus alweer acht maanden en wat is dit een leuke leeftijd zeg! Volgens mij zeg ik dat iedere maand, maar ze kan nu al zoveel en ze begint ook steeds meer te communiceren.

Nomi vindt het geweldig om aandacht te krijgen. Als ze iemand ziet die ze kent, gaat ze meteen lachen en ze wil iedereen aanraken. Ze begint ook een eigen manier van communiceren te ontwikkelen. Als ze haar speen wil, gaat ze happen en ze heeft ook door waar melk vandaan komt. Als ze honger heeft, grijpt ze naar mijn borsten. Gelukkig heeft ze nog niet door dat ze daarvoor mijn shirt omhoog moet doen. Als ze ergens niet bij kan, roept ze heel hard ‘uuh’ en als ik haar dan niet help, wordt ze heel boos. O ja, en als ze Guusje ziet, zegt ze iets als ‘eooooww’. 
De box is niet meer zo’n succes, daarin heeft ze niet genoeg bewegingsruimte. Ze ligt liever op het kleed op de grond. Ze kruipt nog niet, maar het lukt haar erg goed om zich te verplaatsen. Ze rolt van rug, naar buik, naar rug, naar buik en vervolgens ligt ze negen van de tien keer naast het kleed. 
Zitten gaat ook erg goed, ze houdt het steeds langer vol. Drinken gaat wat minder goed de laatste tijd doordat ze echt alles interessant vindt. Ze laat continu los en als ze iets ziet, is drinken totaal niet meer interessant. Het enige dat een beetje helpt is om haar aan te leggen zoals ik dat deed toen ze een paar dagen oud was, met haar buik tegen mijn buik. Dan kan ze wat minder om zich heen kijken. Het schijnt een fase te zijn trouwens, dus daar gaan we dan maar vanuit.
Eigenlijk gaat alles dus heel goed (oké het drinken is een beetje jammer, maar dat komt vast wel weer goed) en we gaan nu haar negende maand alweer in!
Gerelateerde artikelen:

8 gedachten over “NOMI’S ACHTSTE MAAND

 1. Nesrin schreef:

  Geweldig hoe ze op de eerste foto staat. Zo leuk dat je elke maand een samenvatting geeft, niet alleen leuk voor jouw lezers maar ook leuk voor later. Ik ben een hoop kwijt, tijd vliegt en ze groeien zo hard.

  • admin schreef:

   Dat is ook een van de redenen waarom ik het doe haha 🙂 Ik wil er nog een keer iets mee gaan doen, bundelen ofzo, maar ik weet niet precies hoe en wat.

 2. Robust Posch schreef:

  Woow wat gaat dat hard zeg, leuk om het zo bij te houden, kan je het nog eens teruglezen! Nu hou ik wel het e.e.a. bij in een boek, maar als je het zo echt per maand doet is het veel gestructureerde. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.