De peuterspeelzaal tag

peuterspeelzaal

Het leek me leuk om eens een tag in te vullen, maar ik kon even geen geschikte vragenlijst vinden. Ik was benieuwd of er al een tag bestond over de peuterspeelzaal, maar die kon ik nergens vinden. Dus toen dacht ik, laat ik er zelf eens eentje bedenken! Dus bij deze; de peuterspeelzaal tag.

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?

Als baby en dreumes was Nomi vaak bij mij en/of bij Bart thuis. Ze ging wel eens naar haar opa’s en oma’s, maar ze was dus altijd bij mensen die ze goed kent. Ze was best een verlegen dreumes en daarom leek het me heel goed voor haar om naar de peuterspeelzaal te gaan. Dan was ze lekker samen met leeftijdsgenootjes, ze was een keer bij mensen die ze minder goed kende en het is natuurlijk een goede voorbereiding op de basisschool.

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?

Nomi was 2 jaar en 2 maanden. Ze werd in november 2, maar toen begon natuurlijk net de Sinterklaas drukte enzo. Daarom besloten we haar na de kerstvakantie te laten beginnen. Lenn is straks ongeveer even oud als hij voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat. Hij wordt in juli 2, en hij begint na de zomervakantie.

voor het eerst naar de peuterspeelzaal

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?

Nomi vond het meteen heel erg leuk en het ging veel beter dan ik had verwacht. Ze ging bijna direct spelen, ze deed lekker mee en ik hoorde van de leidsters dat het net was alsof ze er al maanden kwam. En ze had er heel veel zin in om weer te gaan.

En hoe vond jij het?

Ik vond het zelf wel heel spannend. Thuis zat ik telkens op mijn telefoon te kijken of ik gebeld zou worden, maar dat werd ik gelukkig niet. En ik keek continu op de klok of ik haar al weer op mocht halen haha!

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?

Als de kinderen vrij mogen spelen is Nomi is vaak in de poppenhoek, het keukentje of aan tafel te vinden. Op tafel liggen dan altijd knutselspullen en ze is gek op knutselen. Ook werkjes maken vindt ze heel leuk en ze is hartstikke trots als ze iets geknutseld heeft.

peuterspeelzaal

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?

Nomi is vrij afwachtend. Ze kijkt liever eerst even de kat uit de boom en daarna doet ze wel mee. Ook met spelletjes is ze nooit degene die als eerste iets wil doen, ze kijkt liever eerst even hoe andere kinderen het doen. Lenn is een totaal ander type, dus ik ben heel benieuwd hoe hij straks op de peuterspeelzaal zal zijn.

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?

Ja! Nomi is veel minder verlegen geworden. Ze is daar steeds meer los gekomen en begon steeds meer te kletsen. Ook naar andere mensen die ze niet zo goed kent is ze nu veel meer open.

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?

De eerste maanden speelde Nomi eigenlijk met iedereen. Maar later ging ze steeds vaker met dezelfde kinderen spelen. Ze heeft nu echt een beste vriendinnetje waar ze op de peuterspeelzaal bijna continu mee samen is. Ze zitten telkens naast elkaar en ze doen alles samen. Ze komen zelfs regelmatig hand in hand de klas uit rennen en ze gaan vaak samen naar de w.c.

peuterspeelzaal

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?

Nomi kwam me een tijdje geleden opeens vertellen dat ze graag met haar vriendinnetje wilde spelen. Ik zei dat ze dat aan haar vriendinnetje en aan haar moeder moest vragen. Dat durfde ze niet, maar een tijdje later kwam haar vriendinnetje aan mij vragen of ze een keer mocht komen spelen. Zo gezegd, zo gedaan, en dat was een groot succes!

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?

Ja, ze is er best veel mee bezig. Zeker als er een kind afscheid neemt omdat hij of zij 4 wordt, heeft ze het er vaak over. ‘Mag ik dan volgende week ook naar de basisschool?’ ‘Nee Nomi, dat duurt nog wel een tijdje!’. Nomi wordt in november 4 en na de zomer begint ze met wennen op de basisschool, dus het duurt allemaal nog wel even.

Dat was de tag! En ik tag Maike, Irma en Jeanet om hem ook in te vullen. Ook als ik je niet heb getagd mag je hem natuurlijk overnemen! Ik zou het dan wel erg leuk vinden als je vermeldt dat ik deze tag heb bedacht.

10 gedachten over “De peuterspeelzaal tag

  1. Michelle schreef:

    Wat een leuke tag! Ik de heb de aanmeldingsformulieren voor de peuterspeelzaal hier net liggen, in november wordt ze twee jaar dus ik denk dat Eleanor in het volgende jaar ergens wel zal beginnen. Tegen die tijd ga ik zeker deze tag van je invullen, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.