Over ontpillen, foliumzuur en zwanger proberen te worden

ontpillen

Bart en ik hadden het al vrij snel over kinderen. Op dat moment was ik nog bezig met mijn opleiding en was het niet praktisch, maar we waren het er wel over eens dat we jong aan kinderen wilden beginnen. We wisten nog niet precies wanneer, maar voor mijn vijfentwintigste zwanger raken was iets wat ik heel graag wilde.

Proberen om zwanger te raken

Ik zou in februari 2014 mijn diploma halen en rond die tijd wilden we het gaan proberen. Ik wilde het eigenlijk wel wat eerder, maar ik was bang dat ik dan hartstikke misselijk mijn examens moest doen en dat is natuurlijk niet handig.
Om mijn lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden, wilde ik al eerder stoppen met de pil. Ik was de pil sowieso een beetje zat, ik had regelmatig hoofdpijn en het voelde ook niet meer goed om mijn lichaam vol te stoppen met hormonen.

Ontpillen

In februari 2013 waren Bart en ik op vakantie in Limburg. We wilden ’s avonds uit eten gaan en ik had weer eens hoofdpijn. Ik nam een paracetamol en het ging een stuk beter, maar toen ik ’s avonds de pil wilde pakken, besloot ik dat ik dat niet meer wilde. Bart en ik hadden het erover en we besloten te stoppen als we thuis waren (zodat ik niet op vakantie ongesteld werd, je snapt vast wel dat dat niet prettig is). We wilden nog niet zwanger raken, dus op internet bestelden we condooms.
Een paar dagen na mijn laatste pil, werd ik gewoon ongesteld. Ik had geen idee hoe mijn cyclus eruit zou zien en die bleek nogal onregelmatig te zijn. De ene keer werd ik na vijf weken ongesteld, maar ook een keer pas na tien weken. Dat was nogal frustrerend en er zijn toen best een aantal zwangerschapstesten doorheen gegaan, hoewel ik eigenlijk wel wist dat ik niet zwanger kon zijn. Uiteindelijk werd mijn cyclus wat regelmatiger en werd ik telkens na ongeveer vijf weken ongesteld.
Ondertussen las ik veel op internet over zwanger worden en ik kwam erachter dat het goed is om te beginnen met foliumzuur voordat je probeert zwanger te raken. Ik ging naar Kruidvat en daar ging ik op zoek naar foliumzuur. Toen ik zeker wist dat er niemand in de winkel was die ik kende, rekende ik het af en ik stopte het snel in mijn tas. Thuis deed ik de pillen in een leeg potje waar vitaminepillen in hadden gezeten, voor het geval iemand anders een keer in mijn kast zou kijken.

Foliumzuur

Eind 2013 slikte ik voor het eerst foliumzuur en even later besloten we het gewoon te proberen. We wilden ons er niet teveel op focussen, dus we waren niet bezig met ovulatietesten, temperaturen en dat soort dingen. Het was meer van, ‘we zien wel wanneer het lukt’.
Bart vond dat prima, maar toen ik na de derde ronde nog niet zwanger was, bestelde ik toch ovulatietesten. Na twee weken gebruikte ik er een en die was licht positief. Ruim een week lang was de test iedere keer licht positief en ik snapte er niks van. Ik stopte ermee, ik werd er alleen maar chagrijnig van.

Ik snapte sowieso even niks van mijn lichaam, ik had telkens een raar gevoel in mijn buik en voor het eerst in ongeveer tien jaar voelde ik me soms een beetje misselijk. Ik wist zeker dat ik niet zwanger kon zijn, want ik was vlak daarvoor ongesteld geweest. Voor de zekerheid besloot ik toch te testen en ja hoor, twee streepjes. Ik dacht toen drie weken zwanger te zijn, maar later bleek dat ik niet ongesteld was geweest, maar ik had een bloeding gehad. Op dat moment was ik dus al 7 weken zwanger. Hoe het toen verder ging, kun je lezen in mijn artikel over het eerste trimester.

5 gedachten over “Over ontpillen, foliumzuur en zwanger proberen te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.