Getest door Nomi: VTech Frozen II tablet

frozen tablet vtech

Morgen is het zover; dan komt Frozen II in de bioscopen! Nomi is helemaal fan van Frozen en ze kan niet wachten totdat ze de tweede film mag gaan zien. Op haar verjaardag kwam ze al een beetje in de Frozen II stemming, ze kreeg namelijk de Frozen II tablet van VTech en daar heeft ze inmiddels al behoorlijk veel mee gespeeld!

VTech Frozen II tablet

frozen tablet

Met deze tablet leren Elsa, Anna en Olaf je kinderen van alles over letters, klanken n woordjes. Het is een compacte en stevige tablet die hartstikke educatief is en de leergierigheid prikkelt. Ook het design is hartstikke gaaf; Elsa, Anna en Olaf staan erop! De tablet heeft in totaal 6 spelletjes op, waarvan er 3 zijn gericht op leren lezen. De tablet is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Nomi is vorige week 5 jaar geworden, dus dit cadeau leek me voor haar leeftijd erg geschikt.

Getest door Nomi

frozen tablet vtech

Nomi is behoorlijk leergierig en ze is erg geïnteresseerd in lezen en schrijven. Ze kent inmiddels een groot deel van de letters en ze kan korte woordjes redelijk goed lezen. Toen ik las dat er spelletjes op de tablet staan die met lezen te maken hebben, leek me dat heel erg leuk voor haar.

Toen ik deze tablet op Nomi’s verjaardag aan haar gaf, was ze meteen helemaal enthousiast. Ze wilde er meteen mee spelen en ze begreep goed wat ze moest doen. De spelletjes worden kort uitgelegd, waardoor het ook goed te begrijpen is als kinderen nog niet zo goed kunnen lezen.

Ontbrekende letters zoeken

Bij het spelletje hierboven moeten kinderen de ontbrekende letter zoeken. Dat viel goed inde smaak, het is alleen jammer dat de letters op de tablet niet hetzelfde zijn als hoe Nomi ze op school leert. Maar uiteindelijk zal ze ook hoofdletters gaan leren, dus wat mij betreft is dat niet zo’n probleem.

Welke plaatjes horen bij elkaar?

anna elsa

Bij een ander spel moeten kinderen zoeken welke plaatjes bij elkaar horen. Ook dat viel goed in de smaak bij Nomi en het was goed te begrijpen voor haar.

‘Olaf en zijn wolkje’

olaf en zijn wolkje

Het laatste spelletje gaat over Olaf en zijn wolkje. Als je de eerste Frozen film hebt gezien, weet je dat Olaf aan het einde van de film zijn eigen wolkje boven zijn hoofd heeft. Bij dit spelletje wordt het wolkje een beetje geplaagd door de wind, waardoor het wolkje niet meer boven Olafs hoofd is. Kinderen moeten met de pijltjes Olaf weer naar het wolkje brengen.

Getest door Lenn

leeftijd

De tablet is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar en Lenn wilde er ook graag mee spelen. Lenn is in juli 3 jaar geworden en heeft nog weinig begrip van letters, waardoor de eerste 3 spelletjes te moeilijk zijn voor hem. Zijn favoriete spelletje is ‘Olaf en zijn wolkje’, dat speelt hij regelmatig.

Persoonlijk denk ik dat driejarigen nog een beetje te jong zijn voor deze tablet, ik denk dat het leuker is voor basisschoolkinderen. Zij zijn wat meer bezig met leren lezen en dan zijn alle spelletjes hartstikke leuk.

Conclusie

De tablet heeft ontzettend leuke spelletjes en is erg leuk voor Frozen fans die geïnteresseerd zijn in letters. De tablet is lekker stevig en makkelijk vast te houden voor kinderen. Wat mij betreft is het een groot pluspunt dat de spelletjes educatief zijn en daarom zou ik hem zeker aanraden als cadeau voor de feestdagen!

De tablet kost € 26,95 en is onder andere te koop via Bol.com.

Deze tablet hebben we gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.