PLAATSEN DIE IK GRAAG WIL ZIEN

Ik hou ervan om op vakantie te gaan en er zijn best veel plaatsen die ik nog wil bezoeken. De afgelopen jaren heb ik al een aantal plaatsen gezien die op mijn wishlist stonden (zoals Valencia en Verona), maar er zijn ook een paar plaatsen bijgekomen. Voorlopig gaan we waarschijnlijk nog nergens naartoe (dat lijkt me niet zo heel handig met een baby), dus het plaatje hierboven is voor nu wel even van toepassing. 

Vorig jaar zijn Bart en ik in Italië geweest en we hebben een aantal hele mooie plaatsen gezien. We hebben nog getwijfeld om naar Venetië te gaan, maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor steden die wat dichterbij waren. Venetië blijft zeker op mijn wishlist staan.
Rond het Gardameer liggen zoveel mooie plaatsjes en het was geen doen om te allemaal te bezoeken. We zijn er niet aan toegekomen om naar Limone te gaan, dus als we nog een keer naar Italië gaan, wil ik daar sowieso naartoe. En natuurlijk nemen we dan ook een paar flessen Limoncello mee 😉
De laatste plek in Italië die ik graag wil zien, is Cinque Terre. Dit zijn vijf hele mooie dorpjes en ik heb gehoord dat je die echt een keer gezien moet hebben.
Mijn favourite city I’ve never been to is toch wel Madrid. Ik ben best vaak in Spanje geweest, maar nog nooit in Madrid. Deze stad staat heel hoog op mijn lijstje met steden om ooit te bezoeken. Met een baby is het waarschijnlijk geen doen, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat ik er naartoe ga.
Een andere Spaanse stad waar ik graag een keertje naartoe wil, is Girona. Waarom? Geen idee eigenlijk, het lijkt me gewoon een hele mooie stad.
Ook Krakau lijkt me een hele mooie stad. Volgens mij kwam ik op het idee om naar Krakau te gaan toen ik de blog van Dagmar las.
Een stad wat dichterbij die ik graag wil bezoeken is Brussel. Ik ben er nog nooit geweest en toen ik twee jaar geleden voor school een fictief bedrijfsuitje naar Brussel moest plannen, kwam ik erachter dat het een hele mooie stad is, met veel bezienswaardigheden.
Moskou is een stad die me prachtig lijkt, maar de kans is klein dat ik er ooit naartoe ga. Niemand wil namelijk mee. Toch lijkt het me heel gaaf om er een keer naartoe te gaan.
Een paar jaar geleden had ik het er al met Bart over om een keer naar Praag te gaan, maar toch is het er nog niet van gekomen. We zijn er wel overheen gevlogen haha, maar ik wil er graag een keertje echt naartoe. 
Welke van deze steden hebben jullie al bezocht? En naar welke steden zou je graag een keer willen zien? 
Gerelateerde artikelen:

18 gedachten over “PLAATSEN DIE IK GRAAG WIL ZIEN

 1. laviedekarin schreef:

  Wat een leuke Wishlist! Venetie en Praag ben ik wel al geweest al vind ik het niet zulke aanraders. Al vind ik wel dat je in Venetië moet zijn geweest. Zelf zou ik graag nog naar Boedapest, Valencia en natuurlijk Cinque de Terre willen.

 2. Lisa schreef:

  Brussel vond ik heel leuk, gezellige stad! Paar jaar ggeleden naar het Gardameer geweest, echt fantastisch. Limone is zo mooi, vooral de restaurantjes bij het water in de avond, prachtig uitzicht. Ik wil heel graag naar NewYork en ook Praag lijkt me mooi.

 3. sneeuwkipje schreef:

  Ooit lang geleden als kind ben ik in Praag geweest. Dit jaar ga ik samen met mijn vriend naar Praag en verder Tjechië verkennen.
  De andere plaatsen lijken me ook onwijs mooi om eens bezocht te hebben.

 4. Lisa schreef:

  Praag is zo leuk! Echt een aanrader. Brussel vond ik ook leuk voor een weekend (ookal was het toen bestempeld als saaiste Europese stad…)

  Voor mij staat binnenkort Rome op de planning, en ik hoop dat Dubai gaat lukken, maar dan ben ik al een keer eerder geweest…

 5. BySilke schreef:

  Ooh, superleuke bestemmingen. Ikzelf ben al in Krakow geweest, en het is inderdaad de moeite. Toen ik er heen ging was er sneeuwstorm, dus dat gaf ook wat extra's, haha! Ze zijn er bovendien supervriendelijk -al kunnen ze geen Engels- 🙂

 6. Kim schreef:

  Wauw, van die foto's krijg ik ook spontaan reiskriebels. Al die plekken lijken me erg mooi! Haha, met een baby reizen lijkt me inderdaad niet ideaal. Toen ik klein was namen mijn ouders me altijd mee naar Vlieland!

 7. Simone schreef:

  Wat een mooie lijst! Ik ben al een paar keer in Brussel geweest en ik vind het een fantastische stad! Kan ik je zeker aanraden. Ook zou ik héél graag naar Venetië willen. Dat lijkt me zo gaaf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.