Positiekleding must haves

positiekleding

Terwijl ik tijdens mijn eerste zwangerschap nog vooral mijn normale kleding droeg, ben ik nu groot fan van positiekleding. Toen ik zwanger was van Nomi, droeg ik vaak shirtjes met stretch. In het begin ging dat prima, maar toen mijn buik echt groot begon te worden, paste ik er niet meer in. Toen had ik spijt dat ik niet eerder positiekleding had gekocht, want het is natuurlijk zonde om dat in de laatste weken pas te kopen. Dan kun je het nog maar zo kort dragen! Toen ik zwanger was van Lenn, pakte ik het heel anders aan. Toen ik nog maar een paar weken zwanger was, ging ik mijn eerste positiekleding  kopen. Ik droeg al positiebroeken voordat we bekend hadden gemaakt dat ik zwanger was, want ik paste toen al niet meer in mijn gewone broeken. Al snel droeg ik bijna alleen maar positiekleding en wat was ik er blij mee. Het stond veel mooier dan mijn gewone kleding en het zat ook gewoon veel lekkerder!

Ook tijdens deze zwangerschap ben ik weer op tijd begonnen met het zoeken naar leuke positiekleding. Ik had natuurlijk nog wat kleding van mijn zwangerschap van Lenn. Maar terwijl ik toen in de lente en zomer positiekleding droeg, draag ik het nu vooral in de herfst en winter. Ik was dus wel toe aan wat nieuws!

Must haves

Sommige items zijn absolute must haves voor mij. Hieronder vertel ik je welke items momenteel niet weg te denken zijn uit mijn kledingkast.

1. Positieleggings

De eerste helft van je zwangerschap pas je waarschijnlijk nog wel in je gewone leggings. Maar daarna zijn positieleggings zoveel fijner! Ze blijven goed zitten en zakken niet af. Gewone leggings rolden soms omlaag, door mijn groeiende buik. Daarom ben ik gek op positieleggings. Ook na mijn zwangerschappen heb ik ze nog een tijdje gedragen, omdat ze lekker hoog zijn en dus over het litteken van de keizersnede vallen.

2. Basic shirtjes

Je vesten zullen nog wel passen, en die kun je leuk combineren met basic shirtjes. Ze zijn te koop in veel verschillende kleuren en persoonlijk vind ik ze fijner dan gewone stretch shirtjes. Die draag ik ook wel eens, maar ze beginnen nu al te kort te worden.

3. Joggers

Ik zou ze 24/7 aan kunnen hebben; joggingsbroeken. En momenteel zijn er zulke leuke joggers te koop, dat je ze echt niet alleen binnenshuis hoeft te dragen. Wat mij betreft echt een must have, want ze zitten zo lekker…

4. Mooie jurkjes

Persoonlijk vind ik het belangrijk om me ook tijdens mijn zwangerschap leuk te kunnen kleden. Ik zou er niet gelukkig van worden als ik nu alleen in oversized kleding zou lopen omdat niks anders me past. Gelukkig bestaat er positiekleding en kun je er ook tijdens je zwangerschap nog hartstikke mooi en vrouwelijk uitzien. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooi jurkje die ik gewoon dagelijks aan kan, maar die ook mooi genoeg is voor bijvoorbeeld een feestje. Dit seizoen zijn er hele mooie jurken te koop, bijvoorbeeld van Mamalicious en Supermom. Ik vind de kleuren van dit seizoen ook erg leuk. Je ziet veel cobalt, donkergroen, rood/bordeaux, oker, zwart en grijs. Als je op zoek bent naar mooie positiejurken of andere positiekleding, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op Bellyfashion.nl! Deze webshop verkoopt positiekleding van de mooiste merken en daarnaast verkopen ze ook hele schattige babykleertjes. Zo kun je shoppen voor jezelf én voor je baby. Oh, en ze hebben regelmatig leuke acties, wat natuurlijk ook erg fijn is!

5. Zwangerschaps- of voedingsbh’s

Ik ben vast niet de enige zwangere vrouw die niet meer in haar bh’s past. Ik heb ervoor gekozen om alvast voedingsbh’s te dragen. Lekker soepele, zonder beugels, die nu ook perfect passen. En aangezien ik borstvoeding ga geven, hoef ik hierdoor maar één keer nieuwe bh’s te kopen.

Wat zijn wat jou betreft absolute must haves qua positiekleding?

2 gedachten over “Positiekleding must haves

  1. Stephanie schreef:

    Wat herkenbaar! Ik heb dit keer ook meer positiekleding dan vorige keer. Voor mij zijn de zwangerschapsjeans onmisbaar (naast de joggingbroek en shirts), omdat ik die normaal ook het allerliefste draag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.