De dag dat ik positief testte

zwangerschapstest

Donderdagochtend 5 november lag ik in bed terwijl Nomi nog sliep. Bart was al naar zijn werk en ik besloot om 8 uur ook maar eens uit bed te gaan. Ik dacht al een paar dagen dat ik ongesteld zou gaan worden, maar het gebeurde maar niet. De avond van tevoren had ik het er nog met Bart over en die zei ’test dan gewoon’.

Ik twijfelde, want ik had een behoorlijk onregelmatige cyclus, dus het was niet zo heel gek dat ik nog niet ongesteld was. Maar ’s ochtends besloot ik toch maar een test uit de kast te pakken. Ik zag dat ze over datum waren, dit waren namelijk nog de testen die ik had besteld voordat ik zwanger was van Nomi. Ze waren anderhalve maand over datum en ik besloot ze toch maar te gebruiken.

De zwangerschapstest

Ik ging naar beneden en daar deed ik de test. Ik zag niet meteen een tweede streepje, dus ik dacht dat ik niet zwanger was. Ik keek nog een keer en toen kwam er toch een licht roze streepje tevoorschijn. Ik had het niet verwacht, maar ik was natuurlijk wel heel blij. Meteen haalde ik nog een test op, voor de zekerheid. Ook die gaf aan dat ik zwanger ben. Op dat moment had ik er een beetje spijt van dat ik niet samen met Bart had getest, want nu moest ik nog 9 uur wachten voordat hij thuis was.

Toen ik weer naar boven liep, hoorde ik Nomi kletsen. Ik ging naar haar kamer en ze zat vrolijk te spelen. Ik vertelde haar dat ze misschien (want de eerste weken is het natuurlijk nog heel onzeker) een broertje of een zusje krijgt. Natuurlijk begrijpt ze er nog niks van, maar ik moest het toch even kwijt.

De dag duurde ontzettend lang, omdat ik het heel graag aan Bart wilde vertellen. Om kwart over 5 kwam hij eindelijk thuis en meteen vertelde ik hem dat ik zwanger ben. Hij vond het ontzettend leuk en hij had ook niet verwacht dat het zo snel raak zou zijn. Een paar dagen hiervoor vertelde ik hem nog dat de kans om snel zwanger te worden toch wel wat kleiner is als je borstvoeding geeft en een onregelmatige cyclus hebt, maar gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten!

13 gedachten over “De dag dat ik positief testte

  1. BySilke schreef:

    Ooh ik zou niet kunnen wachten en hem gewoon opbellen/naar hem toe gaan haha! Als dat mogelijk is tenminste 😉 Nogmaals: proficiat! Ik ben benieuwd om je verhaal te volgen 🙂

  2. Jennifer schreef:

    Leuk om een paar dagen voor Nomi’s eerste verjaardag weer een positieve test te hebben! Lijkt me heel moeilijk om op die dag je mond te houden voor alle familie en vrienden, haha.

  3. liselotte schreef:

    Gefeliciteerd!!! Wat leuk! Ik testte ook zonder mijn man mijn tweede zwangerschap, maar ik had hem toen opgebeld! Achteraf had ik me ook beter moeten bedwingen natuurlijk haha. Ik wens je een fijne zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.