Stiekem een voorkeur voor het geslacht?

voorkeur geslacht

Vorige week belde ik om een afspraak te maken voor een geslachtsbepaling en ik vertelde jullie al dat ik een voorgevoel heb dat het een jongen is. Nou klopt mijn gevoel lang niet altijd, dus eigenlijk zegt dat niet zo veel. Ik kreeg een paar keer de vraag of ik stiekem een voorkeur en daar zal ik jullie wat meer over vertellen.

Een voorkeur voor het geslacht?

Aan de ene kant zou een meisje op alle vlakken praktischer zijn. We hebben al Nomi’s spulletjes nog en ik vind het veel makkelijker om een meisjesnaam uit te kiezen dan een jongensnaam. Maar aan de andere kant lijkt een jongen me ook wel heel erg leuk. Dan hebben we veel nieuwe spulletjes nodig, maar ik vind het natuurlijk helemaal niet erg om te gaan shoppen. Alleen de naam vind ik echt heel lastig. Gelukkig hebben we daar nog eventjes voor.

Eigenlijk heb ik dus geen voorkeur. Maar ik moet wel toegeven dat ik wel graag in ieder geval één dochter wilde hebben. Toen ik zwanger was van Nomi had ik ook geen voorkeur, als zij een jongen was geweest was ik net zo blij geweest. Maar ik hoopte wel dat ik ooit een dochter zou krijgen.

Meisjesmama

Ik zag mezelf altijd wel als meisjesmama. Lekker tutten met mijn dochter, samen met poppen en Barbies spelen, samen shoppen en leuke roze kleertjes uitzoeken.. Heel cliché misschien, maar ik ben zelf een meisje-meisje en ik heb wel echt een zwak voor dat soort dingen.

Maar goed, eigenlijk is het geslacht natuurlijk helemaal niet belangrijk. Dit heb je vast al minstens 100 keer gehoord, maar ik hoop vooral dat we een gezond kindje krijgen.

Heb of had jij een voorkeur voor het geslacht?

22 gedachten over “Stiekem een voorkeur voor het geslacht?

 1. Roxanne schreef:

  Dit is wel heel herkenbaar. Ik had het andersom. Ik wilde heel graag een zoon. Het liefst als eerste. Natuurlijk was een meisje net zo leuk geweest, maar ik zag mezelf echt als een jongensmama. Ik kreeg ook een jongetje 🙂

 2. Mary-Lou schreef:

  Bij de eerste had ik niet echt een voorkeur, en dat werd een meisje. Bij de tweede had ik een lichte voorkeur voor een jongen. Omdat beide krijgen me erg leuk leek. En jawel, ik heb mijn koningskoppeltje. Ga je het geslacht (aan ons) bekend maken trouwens? 🙂

 3. Mathiske schreef:

  Ik had niet echt een voorkeur, maar een meisje wilde ik wel graag krijgen. Ik vind mezelf ook meer een meisjes mama als een jongens mama. Maar een jongen had ik ook echt heel leuk gevonden, ik zie nu ook allemaal leuke kleertjes voor jongens, en een naam hadden we ook al snel bedacht.

 4. Tineke schreef:

  Stiekem leek een meisje mij ook wel erg leuk, maar ik had al een sterk voorgevoel dat het een jongetje zou worden. En als je dat dan hoort is het ook precies goed! Beide is natuurlijk hartstikke leuk, maar als jouw beide kindjes van hetzelfde geslacht zijn, hebben ze ook erg veel aan elkaar.
  Liefs

 5. Manon schreef:

  Voor een eerste kindje had ik altijd een voorkeur voor een meisje. Toen ik zwanger was boeide het me geen ene reet en een week voor de geslachtsecho hoopte ik stiekem op een jongetje haha. Het werd een jongen! Voor een tweede boeit het me ook weer niks. Een jongetje zou ik superleuk vinden voor onze zoon, samen voetballen en jongensdingen doen maar een meisje lijkt me ook heel erg leuk. Gewoon omdat ik dat niet ken.

 6. Jennifer schreef:

  Ik hoop zelf het meest op een gemengd gezin, dus van beiden wat. Ik hoopte bij Melle heel erg dat het een jongen was, omdat ik door onze enorme meisjesfamilie een beetje dacht dat wij toch alleen maar meiden zouden maken. En toen het geen meisje bleek toen was het wel een beetje zo van oké, een jongen dus! YES! Maar ook even gek dat het andere geslacht dan ineens uitgesloten was, terwijl ik ook heel graag een meisje zou willen, ooit. Maar hoe het ook mag zijn, als Melle een broertje krijgt ooit dan ben ik ook dolgelukkig, want ik weet hoe tof het is om een gezin met alleen maar kinderen uit hetzelfde geslacht te zijn, omdat je dan inderdaad veel meer overeenkomsten hebt denk ik. Maar ik zie het ook wel voor me hoe Melle de grote broer voor een zusje zou kunnen zijn, heel lief en beschermend. We shall see wat het ooit gaat worden. Het is maar goed dat ik niet zelf hoef te kiezen, want dat kan ik niet!

 7. Paola schreef:

  Ik heb hetzelfde als jou! Als Selena een jongen was geweest had ik het ook prima gevonden, maar als ik alleen maar jongens zou hebben zou ik toch wel echt een meisje missen 😉

 8. Alyt schreef:

  Nee, maakt mij niet uit. Ik heb nu twee meiden en bij beide keer wilde we (mijn man en ik) het geslacht niet weten. We wilden ons graag laten verrassen en kon ik nog fantaseren over een blauwe of roze wolk!
  Het werden dus 2 roze wolken!

 9. Wilma schreef:

  Ik wilde net als jij in ieder geval graag een meisje, die heb ik dus het zou me allemaal niet uitmaken. Misschien juist wel leuk als ik nu een jongen zou krijgen, maargoed dan eerst weer zwanger worden 😉

 10. Mendy schreef:

  Geen voorkeur, maar was wel verbaasd dat ik een jongen kreeg. Komt uit een meiden gezin. Nu ben ik een echte jongens mama. En shoppen is zo leuk voor een jongen

 11. Leonie schreef:

  Kan niet wachten totdat wij het geslacht weten! Nog paar weekjes!
  Ons maakt het absoluut niet uit… Lijkt ons allebei leuk.
  En als we een 2e kindje mogen krijgen (ooit) dan denk ik dat ik wel een voorkeur zou hebben voor het andere geslacht. Jongen en meisje lijkt me leuk!:)

 12. Jessica schreef:

  Ik had een voorkeur voor een meisje. Ik kreeg als eerste een zoon. Als tweede een dochter. En ben blij dat ik niet 2 dochters heb. Het is namelijk een pittig dametje. 😉

 13. Linda schreef:

  Wij hebben een dubbel koningskoppel: 2 meiden & 2 jongens en dan ook nog eens om en om gekregen!!
  Nu ben ik zwanger ons 5e kindje en het zou dus helemaal niet uitmaken wat het is.
  Onze jongste is een zoon van 4jr en stiekem hoop ik op een broertje voor hem!
  Lijkt me mooi, 3 zoons en 2 dochters!!
  Bovenal hoop ik op een gezond kindje.

 14. Sap schreef:

  Bij me eerste owh wat wilde ik graag een knul uiteraard zou ik blij wezen met beide toch toen ik het nieuws kreeg dat het een meid werd was ik best een beetje terleur gesteld al was het een paar seconden nu binnenkort weten we wat de 2de wordt en nu roep ik als het maar gezond is maar uiteraard hoop ik op een knul want een meid en een knul dat zou toch leuk zijn

 15. Jodi - liefthuis schreef:

  Iedereen om mij heen zei dat ik een meisje zou krijgen. Dus ik dacht, dat zal dan wel. Het was toch een jongen, wat een verrassing. Ergens snap ik je gevoel wel, maar wat het ook zal zijn het is natuurlijk altijd goed.

 16. Esther schreef:

  Bij de eerste had ik totaal geen voorkeur het is toch al geweldig mooi om mama te worden. Maar mocht ik nog een keer zwanger zijn dan heb ik een lichte voorkeur voor een zusje voor onze dochter. Zo iets zeg ik eigenlijk liever niet hardop hoor haha! Ik mis zelf een zus en ben soms jaloers op vrouwen die samen gezellige zussen dingen doen. Maar natuurlijk weet je ook niet van tevoren hoe de band is.

 17. Nathalie schreef:

  Zelf had ik geen voorkeur, al dacht ik wel echt een jongensmoeder te zijn. Ben niet van de poppen, roze en tule maar gelukkig is het goed gekomen met twee meiden.

  Terugkomend op je vraag, een voorkeur? Nee, ik niet, bij de tweede dacht ik doe maar een meisje, we hebben alles en ik vind het eigenlijk wel leuk! Manlief daarin tegen had toch wel de wens voor een jongen, helaas voor hem hebben we twee prachtige meiden.

 18. Olga schreef:

  Wat mij betreft ben ik nog niet klaar met kinderen krijgen en het maakt mij eigenlijk niet uit wat nummer 2 zou worden. Met een jongen ben ik al bekend, maar een meisje is net zo leuk. Ik denk dat de ‘druk’ vooral toeneemt als ik eerst 2 zoons zou krijgen en daarna voor een derde kind zou gaan. Want dan kan ik me heel goed voorstellen dat ik toch wel op een dochter zou hopen. Gewoon, omdat je ’t dan allebei eens meegemaakt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.