16 weken zwanger; een update over week 14 en 15

16 weken zwanger

Inmiddels ben ik ruim 16 weken zwanger en ik ben bijna bij met de zwangerschapsupdates. Ik denk dat ik de komende tijd iedere twee weken een zwangerschapsupdate ga plaatsen. Deze keer vertel ik jullie ook week 14 en 15, waarin ik onder andere de geslachtsbepaling had!

Minder last van kwaaltjes

In mijn vorige updates klaagde ik over kwaaltjes. Vermoeidheid, niks lusten… Het kan natuurlijk veel erger, maar ik voelde me gewoon niet top. Nu het tweede trimester is aangebroken voel ik me meteen een stuk beter. Ik ben nog wel moe, maar ik heb wat meer energie dan de weken hiervoor.

Na onze vakantie kon ik niet wachten om weer te gaan bloggen. Door het gebrek aan energie kwam ik daar voor onze vakantie weinig aan toe. Ik lag namelijk regelmatig languit op de bank en ’s avonds ging ik vroeg naar bed. Maar nu ging ik er met frisse moed weer tegenaan! Eindelijk kan ik jullie alles vertellen over deze zwangerschap en wat vind ik het leuk om daarover te kunnen bloggen. Oké, op dit moment gaat mijn blog wel voor een heel groot deel over mijn zwangerschap. Ik had natuurlijk wat in te halen, en binnenkort zal dat wel weer wat minder worden.

De eerste schopjes

Ik had ze nog helemaal niet verwacht, maar toen ik 15 weken zwanger was voelde ik de baby voor het eerst. Heel zachtjes, maar duidelijk herkenbaar. Wat is het fijn om dit weer te voelen!

De geslachtsbepaling

Oh wat vond ik het spannend, de geslachtsbepaling. Bart en ik hadden allebei het gevoel dat we een meisje zouden krijgen. Nomi dacht een jongen, maar ze hoopte op een meisje. En al snel zag de echoscopiste dat we een meisje krijgen! Ontzettend leuk natuurlijk, vooral om Nomi zo blij te zien!

Kleertjes uitzoeken en shoppen

Toen kon ik eindelijk de oude kleertjes van Nomi en Lenn uit gaan zoeken. Veel kleertjes van Nomi was ik helemaal vergeten, maar wat zit er nog leuk spul tussen. Alles wat er nog mooi uitziet gebruiken we gewoon weer. Ook tussen Lenns oude kleertjes vond ik best veel bruikbare items voor dit kleine meisje. Vooral basics zoals broekjes, rompertjes en pyjama’s. Momenteel slaapt Lenn in Nomi’s roze slaapzakken, en dit meisje zal een paar jongenspyjama’s in haar kast krijgen. Zonde om nieuwe pyjama’s te kopen alleen om de kleur, toch?

Vorige week ben ik met Nomi gaan shoppen en toen keken we ook even op de babyafdeling. Wat een schattige dingetjes zeg… Ik wilde nog niet te veel kopen, maar we namen toch wat sokjes, twee boxpakjes en een shirtje mee voor de baby.

Dat was de update voor deze keer, tot binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.