Tag: pregnancy questions

4-8

Toen ik zwanger was van Nomi heb ik deze tag ook een paar keer ingevuld en laatst dacht ik er opeens weer aan. Het leek me leuk om hem nu in te vullen en over een tijdje weer. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

Hoe ver ben je nu?
Ik ben vandaag precies 15 weken zwanger.

Hoeveel ben je aangekomen?
Ik heb geen idee eigenlijk. Ik heb me al een hele tijd niet meer gewogen, maar aangezien ik tijdens het eerste trimester niet veel at, zal het wel meevallen.

Zwangerschapskleding?
Ja zeker! Mijn buik groeit veel sneller dan toen ik zwanger was van Nomi, dus mijn gewone broeken passen echt niet meer.

Straie?
Ja, van mijn vorige zwangerschap.

Slaap?
Gaat op zich wel goed, maar ik ben wel wat vaker wakker ’s nachts. Soms omdat ik moet plassen, maar ook wel eens zonder reden. En dan val ik vaak moeilijk weer in slaap.

Beste moment van de week?
Toen we maandag bij de verloskundige het hartje van de baby hoorden.

Slechtste moment van de week?
Toen ik naar buiten wilde gaan en erachter kwam dat het -5 was. Nomi wilde ook absoluut niet buiten zijn, dus we hebben 2 dagen binnen gezeten. En eigenlijk houd ik daar niet zo van. Maar goed, dat heeft natuurlijk niks met mijn zwangerschap te maken.

koud

Mis je iets?
Nee eigenlijk niet.

Bewegingen?
Geen schopjes, maar soms voel ik wel iets. Het is lastig te omschrijven, maar het is soms net alsof de binnenkant van mijn buik wordt geaaid.

Food cravings?
Ja, nogal. Ik hou echt van Balisto’s en ik vind fruit opeens heel lekker. Ik zit ’s avonds op de bank met een mandarijn of een appel, omdat ik daar op dat moment echt zin in heb. Helemaal geen verkeerde cravings natuurlijk, maar het verbaasde me wel.

Iets dat je misselijk of ‘bleh’ maakt?
Niet meer. De eerste weken lustte ik geen brood meer. Ik deed mijn best om het te eten, maar met heel veel moeite kreeg ik 1 boterham weg. En daar had ik minstens 2 glazen water bij nodig. Daar ben ik uiteindelijk dus maar mee gestopt.

Geslacht?
De geslachtsbepaling staat gepland, dus als het goed is weten we dat binnenkort.

Kwaaltjes?
Nauwelijks op dit moment.

Navel in of uit?
In. Tijdens mijn vorige zwangerschap is dat de hele tijd zo gebleven, dus ik denk dat dat nu ook zo is.

Blij of chagrijnig?
Meestal blij, maar ik heb ook wel chagrijnige momentjes hoor.

Waar kijk je naar uit?
Vooral naar de geslachtsbepaling, ik ben echt heel benieuwd. En ik heb ook heel veel in om babyspulletjes te gaan shoppen.

14 gedachten over “Tag: pregnancy questions

  1. Olga schreef:

    Ja akelig was die kou hè, zit je mij of meer noodgedwongen met je kleine kindjes binnen en weet je op een gegeven moment ook niet meer wat je moet doen. Ik ben blij dat het weer is gaan dooien, al lees en hoor ik nu wel overal dat het weer glad is vandaag. Komt geen einde aan!

  2. Leonie schreef:

    Oeh, leuke tag! Misschien dat ik m ook eens overneem, als dat mag!
    Ik kan niet wachten totdat ik los kan gaan met babyshoppen… Toch wacht ik met de meeste kleertjes ed totdat we t geslacht weten..:)
    Kinderwagen zijn we al over uit en een mooie babykamer hebben we ook al gezien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.