Thuiswerk Tag; hoe zien mijn dagen eruit?

thuiswerk

Sinds november 2017 ben ik officieel zzp’er, want toen schreef ik mijn blogs in bij de Kamer van Koophandel. Ik werk vanuit huis en daarom werd ik door Merel van Lotuswritings getagd voor de thuiswerk tag. Vandaag vertel ik jullie hoe mijn dagen eruit zien!

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Nou, dat weten jullie natuurlijk al. Ik blog op MadebyMalou.nl en daarnaast heb ik nog een blog (oké, dit weet misschien niet iedereen); Voormamasdoormamas.nl.

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Ik blogde al een hele tijd toen ik stopte met werken voor een baas. Ik stopte niet alleen om meer tijd te hebben voor het bloggen, maar ook om meer bij Nomi (Lenn was toen nog niet geboren) te zijn. Het leek me heerlijk om thuisblijfmoeder te kunnen zijn.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Zéker 30 uur, maar vaak wel meer. En die tijd steek ik dan in het schrijven van blogs, maar ook in het maken van foto’s, social media en de administratie.

Hoe houd je de planning bij?

Hm ja, planning. Dat is wel iets wat echt beter kan. Ik plan van tevoren weinig in. Afspraken en artikelen die op (of voor) een bepaalde dag online moeten, schrijf ik in mijn agenda. Dan is er natuurlijk ook nog de urenregistratie, dat houd ik bij in Excel.

Regel je opvang voor de kinderen?

Nomi gaat 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal en op woensdag is ze vaak bij haar oma. Maar dan is Lenn natuurlijk gewoon thuis. Als Nomi en Lenn aan het spelen zijn ben ik wel eens aan het bloggen, maar dat is dan vaak maar eventjes. Als de kinderen in bed ligt ben ik vaak aan het bloggen, dat werkt een stuk fijner dan wanneer ze beneden zijn. Na de zomer gaat Lenn naar de peuterspeelzaal, dus dan heb ik 2 ochtenden in de week zonder kinderen.

Hoe houd je werk en gezin in balans?

Dat vind ik soms best lastig eigenlijk. Ik wil niet continu met mijn blog bezig zijn, maar ik vind het ook lastig om niks te doen. Ik maak natuurlijk wel tijd vrij voor mijn gezin. In het weekend blog ik bijvoorbeeld minder, en doen we regelmatig leuke dingen.

Op welke manier start je je werkdag

Als ik wakker wordt kijk ik meteen op mijn telefoon. Ik check als eerste mijn mail en social media. Vaak liggen Nomi en Lenn dan nog te slapen, dus kan ik dat even rustig doen. Vervolgens maak ik mezelf en daarna Nomi en Lenn klaar voor de dag. We ontbijten samen en daarna ligt het aan hen wanneer mijn werkdag echt begint. Als ze graag even televisie willen kijken, heb ik tijd om even te bloggen. En als we ’s ochtends iets anders doen, begint mijn werkdag als Lenn zijn middagdutje gaat doen. Nomi gaat ’s middags niet altijd meer naar bed, soms heeft ze beneden even een rustmomentje op de bank. Ze weet dat ik dan even aan het werk ben en dat vindt ze prima.

Tijdens de lunch eet ik het liefst…

Het liefst? Een patatje met of een bord macaroni haha. Maar het lijkt me niet verstandig om te doen haha.

Mis je het werken voor een baas?

Nee, absoluut niet. Hoewel het wel lekker was om soms even zonder kinderen te zijn. Maar het werk zelf mis ik niet, ik vind bloggen veel leuker!

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Nee, eigenlijk niet. Of nou ja, het was wel fijn om overdag iemand te spreken die ouder is dan 3 haha. Maar ik mis het niet echt.

Wat kocht je van je eerste salaris?

Eh, boodschappen waarschijnlijk. Nee ik heb geen idee, niks speciaals in ieder geval.

Deze tag mogen jullie natuurlijk overnemen. Vermeld dan wel even dat hij is bedacht door Amanda van Kiddowz!

2 gedachten over “Thuiswerk Tag; hoe zien mijn dagen eruit?

  1. Tineke schreef:

    Lijkt mij aan de ene kant fijn om thuis te werken. Leuk om er meer over te lezen en hoe jij je tijd indeelt. Het lijkt me dat je inkomen per maand verschilt als zelfstandige. Hoe ga je hiermee om?
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.