Tips bij het verhuizen

verhuizen

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we zijn verhuisd. Ik heb er toen regelmatig over geschreven, maar ik heb nog geen tips gedeeld. In totaal ben ik drie keer verhuisd (oké, en een keer toen ik een jaar oud was, maar dat tel ik niet mee) en iedere keer waren er weer wat dingen waar ik tegenaan liep. En ik dacht, misschien wordt verhuizen voor jullie iets makkelijker als ik wat tips deel.

1. Begin op tijd met inpakken

Als je de meeste spullen al in dozen hebt voordat je de sleutel van je huis krijgt, scheelt dat een hele boel tijd en kun je je dan lekker richten op je nieuwe huis.

2. neem niet alles mee

Een paar maanden voordat we de sleutel van ons nieuwe huis kregen, zijn we flink gaan opruimen. We hadden ontzettend veel spullen in huis en een groot deel daarvan gebruikten we niet of nauwelijks. Die spullen hebben we weggegooid, weggegeven of verkocht en dat scheelde weer een paar verhuisdozen. Toch moet ik toegeven dat we alsnog teveel hebben meegenomen, de zolder staat hier namelijk behoorlijk vol.

3. Zorg voor genoeg verhuisdozen

Ik ben zeker een keer of vijf de auto ingestapt om extra verhuisdozen te halen. Eén keer bleken ze ook nog op te zijn, en toen had ik best wel spijt dat ik de keer daarvoor niet meer dozen had meegenomen.

4. Bewaar grote dozen

Als de pakketbezorger een pakketje in een grote doos komt brengen, bewaar dan de doos. Dat scheelt weer een verhuisdoos. En kijk ook eens in de supermarkt of daar toevallig grote dozen liggen.

5. Zorg dat je niet teveel boodschappen in huis hebt

Wij hebben echt veel te veel boodschappen meeverhuisd en dat was helemaal niet nodig geweest. Kijk ruim voordat je gaat verhuizen wat er allemaal nog in de kast staat en maak dat op, zodat je het niet mee hoeft te nemen.

6. Vraag om hulp

Uiteindelijk zul je waarschijnlijk best veel spullen moeten verhuizen en dan is het heel fijn als je wat hulp hebt. Wij zijn geholpen door familie en vrienden, maar je kunt ook kiezen voor een verhuisservice (klik hier voor een verhuisservice).

7. Geef jezelf de tijd

Wij wilden alles zo snel mogelijk klaar hebben en als ik er nu op terugkijk, heeft dat wel voor wat stress gezorgd. Gun jezelf dus de tijd, dat is een stuk fijner.

8. Maak een checklist

En last, but not least; maak een checklist zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Hier kun je het beste ruim van tevoren mee beginnen, want waarschijnlijk schiet je later nog van alles te binnen en dan kun je je checklist weer aanvullen. Klik hier voor een voorbeeld van een checklist.

Dat waren mijn tips, misschien hebben jullie er wat aan! Ik had ze zelf goed kunnen gebruiken voordat we gingen verhuizen haha! En hebben jullie toevallig nog meer tips?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

4 gedachten over “Tips bij het verhuizen

 1. Lilian schreef:

  Wat een goeie tips! Ik ben zelf ook heel vaak verhuist en elke keer liep ik ook weer tegen dingen aan! Mijn ultieme tip is, stop alles maar dan ook alles wat ik een doos kan, in een doos! Wij hadden ook nog heel veel losse spullen maar daar ben je zoveel meer tijd aan kwijt aan sjouwen.

 2. Ester schreef:

  Wij verhuizen in oktober en ik ben nu al aan’t decluteren.
  Inderdaad, boodschappen opmaken maar ook shampoo ’s en douchegels (blijkbaar heb ik over de jaren heen een serieuze verzameling opgebouwd :’).

 3. Leonie van Mil schreef:

  Goeie tips! Vooral op tijd beginnen met inpakken. Wij zijn ook ruim een jaar geleden verhuisd en ik heb mij er flink in vergist. Toen was er dus niet veel tijd meer om echt alles te kunnen uitzoeken, waardoor we alles gewoon mee hebben genomen. Gevolg: nu zitten we nog met allemaal nutteloze troep. We hebben intussen al wel weer het één en ander weg kunnen gooien. Maar we blijven met meuk zitten, terwijl daar verhuizingen juist zo handig voor zijn hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.