Tips en tricks om je kinderen leuk op de foto te krijgen

kinderen op de foto

Kinderen hebben niet altijd zin om te poseren voor een foto en dat is natuurlijk logisch. Maar soms wil je toch even een leuke foto van ze maken. Op de eerste schooldag bijvoorbeeld, of als je aan het wandelen bent en opeens een mooi plekje ziet waar je ze graag op de foto wil zetten. Soms kan dat best een uitdaging zijn, maar ik merk dat ik er steeds handiger in word. En daarom deel ik vandaag wat tips met jullie!

‘Maak eens een grapje!’

Ik weet niet of dit voor jullie kinderen ook geldt, maar mijn kinderen vinden zichzelf heel erg grappig. Dus als ik ze blij op de foto wil zetten, vraag ik ze vaak of ze een grapje willen maken. Dat willen ze altijd wel, en vervolgens gaan ze lachen. En dat is dan weer het perfecte moment voor een foto! Dus als jullie Nomi of Lenn heel blij zien kijken op een foto, is de kans groot dat ze aan het lachen waren om hun eigen grapjes.

Omkopen

Wat ook altijd goed werkt, is om ze om te kopen met iets lekkers. Toen ik foto’s wilde maken op hun eerste schooldag, beloofde ik ze daarna een snoepje. Normaal gesproken krijgen ze op dat tijdstip echt geen snoep hoor, maar op dat moment wilde ik ze heel graag op de foto zetten en soms moet je je eigen principes dan even overboord gooien.

Foto’s maken terwijl ze aan het spelen zijn

Ik geef toe dat dit niet de makkelijkste manier is om foto’s te maken, maar het levert wel leuke foto’s op. Als ze lekker rustig aan het spelen zijn, vind ik dat vaak een goed moment om een foto van ze te maken. Dan hoeven ze niet te poseren en vaak hebben ze helemaal niet door dat ik een foto maak. Het levert wel vaak bewogen foto’s op, maar als je genoeg foto’s maakt, lukt er uiteindelijk vast wel eentje.

‘Cheese’

Als de kinderen meewerken, is dit een hele handig manier om ze lachend op de foto te zetten. ‘Zeg eens cheese!’, en ja hoor, dan heb je ze vrolijk op de foto staan. Ik moet dan vaak wel snel zijn, want vooral Lenns ‘cheese’ duurt nooit lang. Inmiddels kan Elena het ook zeggen, want wat haar broer en zus doen, wil zij natuurlijk ook.

Een foto maken om naar opa en oma te sturen

Deze werkt bij Nomi altijd goed; even een foto maken om naar opa en oma te sturen. Toen ze haar zwemdiploma haalde en ik een foto van haar maakte, vroeg ze zelf al of ik die dan naar opa en oma wilde sturen. Want ze was natuurlijk hartstikke trots!

Niet pushen

En als laatste; niet pushen. Willen ze niet? Dan gaat het toch geen leuke foto’s opleveren, dus dan kun je het beter laten of een ander keertje opnieuw proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.