Tips voor het kopen van de eerste loopschoentjes

loopschoentjes

Waarschijnlijk weten de meesten van jullie niet dat ik een tijdje in een schoenenwinkel heb gewerkt. Daar heb ik heel veel geleerd, onder andere over kinderschoenen. Daarnaast ben ik me weer gaan inlezen in kinderschoenen toen Nomi begon te lopen, en vandaag geef ik jullie wat tips voor het kopen van de eerste loopschoentjes.

1. Soepele zool

Als je kindje net begint te lopen, is het belangrijk dat de zooltjes soepel zijn. De zolen mogen de voet niet belemmeren in de bewegingen.

2. Lichte schoentjes

Je kindje is waarschijnlijk nog niet gewend om schoentjes aan te hebben, en daarom zitten lichte schoentjes het fijnst. Als schoenen te zwaar zijn is lopen niet fijn, en dat zal het lopen belemmeren.

3. Leer

Schoentjes van leer zijn goed voor kindervoetjes, omdat ze de voeten op een natuurlijke manier laten ademen en afkoelen. Daarnaast is leer lekker soepel en het voelt prettig aan de voetjes van je kindje.

4. Veters

Schoenen met veters kun je strakker of losser doen, en daardoor zullen ze niet snel knellen en je kunt ervoor zorgen dat ze goed aansluiten.

5. Profiel

Als je kindje op schoenen met hele gladde zolen loopt, is de kans op uitglijden erg groot. Kies daarom voor schoentjes met een profiel onder de zolen.

6. Goede ondersteuning

Als je kind in deze tijd net begint te lopen, ben je misschien geneigd om voor schattige sandaaltjes te gaan. Toch is het verstandiger om te kiezen voor schoentjes die de voetjes goed ondersteunen. En als het te warm is voor schoentjes, kun je je kind prima op blote voeten laten lopen.

7. Koop ze niet te klein

Als je kindje de schoenen aanheeft, moet er nog minimaal een duimbreedte ruimte over zijn, want dan kunnen de voetjes goed groeien.

8. Kies niet voor hele lichte kleurtjes

Vooral de eerste schoentjes slijten snel en worden snel vies. Zeker als je kindje soms nog kruipt blijven ze echt niet lang mooi. Daarom zou ik persoonlijk niet kiezen voor een lichte kleur schoenen, want een donker kleurtje blijft veel langer mooi.

Ben je op zoek naar meer tips voor de eerste loopschoentjes en de schoenen daarna? Omoda schreef een blogje met tips voor de eerste loopschoentjes!

 

Een gedachte over “Tips voor het kopen van de eerste loopschoentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.