Waarom ik geen perfecte moeder ben

perfecte moeder

Soms lijkt het wel een strijd om een zo perfect mogelijke moeder te zijn. Ik vind het echt grote onzin en ik heb het idee dat moeders elkaar er alleen maar onzeker mee maken. Zelf ben ik echt geen perfecte moeder en ik doe ook niet alsof ik dat wel ben. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen waaruit blijkt dat ik geen perfecte moeder ben.

Ik ben geen perfecte moeder, omdat…

– Toen Nomi kleiner was, sliep ze regelmatig even in de box. Ze deed best veel slaapjes op een dag en als ze in de box lag en moe werd, liet ik haar daar wel eens liggen. Ik vond het fijn om haar dichtbij me te hebben, en zij sliep prima.

Guusje heeft wel eens in Nomi’s kamer gelegen, toen Nomi daar sliep. Ik had haar niet gezien en ik kwam er pas achter toen ik Nomi weer uit bed haalde. Oeps.

– Ik had me voorgenomen om Nomi alleen gezond eten te geven, maar dat is mislukt. Ik weet dat ze het helemaal niet nodig heeft, maar als ik zelf een koekje eet, geef ik haar soms ook een koekje.

– Nomi heeft geen vaste bedtijd. Sinds kort gaat ze wel vaak rond 19.00 uur naar bed, maar een tijdje geleden was dat veel later. Als ze nu een keer niet moe is om 19.00 uur, leg ik haar wel eens wat later in bed.

– Ook gaat ze niet iedere dag in bad. Ze heeft een droge huid, dus het is niet goed om haar te vaak in bad te doen, maar daarnaast vind ik het ook gewoon onzin. Baby’s worden nog nauwelijks vies toch?

Ik laat haar wel even eens huilen, omdat ze soms huilt om haar zin te krijgen. Als ze wil spelen in plaats van slapen bijvoorbeeld. En het lijkt me niet verstandig om daar aan toe te geven

– Nomi eet vaak zelf, en dan heeft ze wel eens een vlek in haar kleding. En als we thuis zijn, ga ik haar niet voor één vlekje omkleden. Dan blijf ik bezig.

Ben jij ook geen perfecte moeder?

9 gedachten over “Waarom ik geen perfecte moeder ben

 1. Sanja schreef:

  Gelukkig zijn we allemaal niet perfect, ondanks dat sommige zich zo voordoen. Uiteindelijk hebben we het allemaal het beste met ons kindje voor. Ik doe Luka trouwens ook niet elke dag in bad, maar juist om de dag of 2. Persoonlijk vind ik dat veel beter voor zijn huidje. Oh en hier banjert er ook een gevlekt door het huis.

 2. Margriet schreef:

  Ik denk dat het juist heel goed is om haar af en toe te laten huilen, zeker als ze daarmee alleen haar zin wil hebben. En iedereen heeft zo zijn mening over wat perfect is en wat niet, dus maak je daar vooral niet druk om.

 3. Hanneke schreef:

  Ik kleed mijn kinderen ook niet om hoor als ze thuis vies zijn. Mijn dochter van 2 gaat meestal om 19.30 naar bed maar 21.30 komt soms ook voor. Ik geef ze alleen snoep als we onderweg zijn om haar bezig te houden.

 4. Leonie schreef:

  Je heb inderdaad helemaal gelijk… We worden er alleen maar onzeker van… jantje doet al dit en pietje kan al dit.. slaapt hij al Door? Is meest gestelde vraag. Ja regelmatig wel maar soms ook niet… (hij is nu 5 maanden..) moet hij niet overdag vaker naar zijn bed.? Nou als hij lekker slaapt in box ook prima inderdaad of in de kinderwagen.. of zo nu en dan op mij…

  Omkleden doe ik alleen als hij echt doorweekt is anders blijf ik aan de gang… kwijlt nog al en spuugt ook regelmatig.. badje doe ik wel elke dag maar meer omdat hij nog veel spuugt.. en zweet voetjes heeft 😉

 5. Daniëlle schreef:

  Niemand is perfect! Het gaat erom dat je nadenkt en hebt nagedacht over de keuzes die je maakt in een opvoeding. Zolang je erachter staat en het met liefde doet, dan is het goed. En als ik jouw argumenten zo lees, weet jij heel goed waar je mee bezig bent ?

 6. Bibiane schreef:

  Dit is zo heerlijk herkenbaar! 🙂 Leuk geschreven. Ik doe mijn dochter thuis ook niet telkens propere kleren aan (tenzij de luier lekte) en laten huilen doe ik ook (max 10-15 min).
  Ze heeft (net als haar mama) veel slaap nodig en om 18u ten laatste ligt ze in bed. Anders is ze echt niet te genieten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.