WAT ER VERANDERT ALS JE MOEDER BENT

Een van de opmerkingen waarmee ik helemaal doodgegooid werd tijdens mijn zwangerschap, was dat er veel gaat veranderen als je moeder bent. Joh! Dat was ook eigenlijk wel de bedoeling. Ik kon niet wachten totdat Nomi er was en totdat ik echt moeder zou zijn, het leek me geweldig. En uiteindelijk was het nog geweldiger dan ik had verwacht. Maar het is wel waar, dat er veel verandert. Ook dingen waar je van te voren helemaal niet aan denkt.

– Je hebt bijvoorbeeld continu de verantwoordelijkheid voor je kind. Je zorgt niet meer alleen voor jezelf, maar de zorg voor je kindje is het aller belangrijkste.

– Spontaan iets doen is wat lastiger. Wat als je kindje eigenlijk moe is? Dan zul je toch even moeten wachten. Zeker als je zo’n kindje hebt als Nomi, die niet meer in de kinderwagen wil slapen.

– Bij het lezen van de letters ‘cb’ denk ik tegenwoordig aan het consultatiebureau, en niet meer aan citroen brandewijn.

– Shoppen voor jezelf? Nee joh, de babyafdeling is veel leuker. Als ik daar klaar ben, kijk ik nog wel even voor mezelf hoor, maar babykleertjes zijn gewoon echt leuker.

– Ieder geluidje klinkt als een huilende baby. Mobiele telefoons, liedjes.. Ik kan zelfs in het muziekje van Breaking Bad een huilende baby horen.

– De wasmachine draait overuren en de wasmand lijkt alleen maar voller te worden in plaats van leger.

– Je komt erachter dat kinderen nog meer rommel kunnen maken dan jij zelf. Ik ben ook absoluut niet netjes, maar Nomi kan in 10 minuten de hele vloer bezaaien met speelgoed.

– Je bent continu verliefd, en dat zal ook altijd zo blijven. Want natuurlijk is je kindje de liefste, leukste, mooiste en schattigste van de hele wereld!

Gerelateerde artikelen:
– Kraambezoek tips
– Mijn buik
– 20 dingen die iedere moeder wel eens denkt
– Wat niemand je vertelt over je kraamweek

8 gedachten over “WAT ER VERANDERT ALS JE MOEDER BENT

  1. Daantje schreef:

    Wat ik altijd heel apart vind is hoe snel je in de modus komt van "stil, want de baby slaapt" 😛 Zelfs als Tobias een nachtje gaat logeren doen we héél zachtjes boven. Zo gewend zijn we het 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.