Een wiegje op onze eigen slaapkamer; dit is waarom wij ervoor kozen

wiegje op eigen slaapkamer

Terwijl Nomi ’s nachts meteen op haar eigen kamer sliep, sliepen Lenn en Elena eerst op onze slaapkamer. Ze lagen in een wiegje naast ons bed en dat vond ik heel fijn. Vandaag vertel ik je waarom we ervoor kozen en waarom dat nou zo handig is.

Waarom zet je een wiegje op je eigen slaapkamer?

Ik zal je eerst even vertellen dat ik nu een hele andere moeder ben dan ik van tevoren dacht. Een paar voorbeelden daarvan zijn het dragen, lang borstvoeding geven, et cetera. Toen ik zwanger was van Nomi, vond ik het onzin om een wiegje op onze slaapkamer te zetten. ‘We kunnen haar beter leren om meteen op haar eigen kamer te slapen, anders wil ze straks helemaal niet in haar eigen bedje liggen’, dacht ik. Dat ging prima hoor, maar toen ik zwanger was van Lenn, besloot ik toch een wiegje te kopen.

1. geborgenheid

Baby’s vinden het fijn om dichtbij hun mama te zijn. En als moeder vind ik het ook fijn om mijn baby dichtbij me te hebben. Voor baby’s is het rustgevend en ze vallen makkelijker in slaap als ze merken dat hun ouders dichtbij ze zijn. En het schijnt zelfs de kans op wiegendood te verkleinen!

2. Makkelijk met de nachtvoeding

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het vooral praktisch om de eerste maanden een wiegje op onze eigen slaapkamer te hebben. ’s Nachts hoef ik nauwelijks mijn bed uit voor de nachtvoedingen. Daardoor ben ik niet klaarwakker en val ik na de voeding snel weer in slaap. Ook word ik bij de eerste geluidjes al wakker en niet pas als ze echt aan het huilen is.

3. De rest van het gezin blijft slapen

En dat brengt me op het volgende: de rest van het gezin wordt er niet wakker van. Nomi en Lenn blijven lekker slapen en zelfs Bart slaapt er vaak doorheen. ‘Heeft ze vannacht wel gedronken?’, vroeg hij een tijdje geleden. ‘Eh ja, twee keer.’ Hij had er helemaal niks van gemerkt.

4. Mijn eigen gevoel

Daarnaast vind ik het gewoon een fijn idee dat mijn baby dichtbij me is. Als er ’s nachts iets is, hoor ik het meteen. De eerste dagen vond ik het een geruststelling dat ik haar hoorde ademen, want ondanks dat dit mijn derde kindje is, vond ik het best spannend. Dat is natuurlijk puur mijn eigen gevoel, maar het zorgde er wel voor dat ik zelf ook beter sliep!

Sliep jouw kindje bij jou op de kamer?

3 gedachten over “Een wiegje op onze eigen slaapkamer; dit is waarom wij ervoor kozen

  1. Tineke schreef:

    Alletwee hebben ze bij ons op de slaapkamer geslapen in de eerste paar maanden. Hartstikke fijn voor ons allemaal. Je gevoel volgen is het allerbelangrijkste.
    Liefs

  2. Linda schreef:

    Ik vind het heel erg mooi dat ieder gezin deze keuze zelf kan en mag maken, zodat je kan kiezen wat het beste bij jou, de baby én je gezin past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.