Waarom ik niet zonder mijn draagdoek kan

draagdoek

Toen Nomi net geboren was, dacht ik nog ‘dat is niks voor mij, zo’n draagdoek’. Wat had ik het mis… Toen Nomi drie maanden oud was, kocht ik op advies van het consultatiebureau mijn eerste draagdoek. Haar heupjes leken niet helemaal recht te staan en de arts vertelde me dat een draagdoek erg goed is voor de heupen van een baby. Ik had me er niet echt in verdiept en ik besloot naar Babypark te rijden. Daar zag ik een rekbare draagdoek van ByKay en dat leek me wel wat, dus die nam ik mee. Inmiddels draag ik mijn derde kindje en is mijn draagdoeken stash behoorlijk uitgebreid. Ik zou echt niet meer zonder mijn draagdoeken kunnen en vandaag vertel ik je waarom!

Een draagdoek tegen krampjes

Veel baby’s vinden het heel fijn om met zijn of haar buik tegen die van jou aan te liggen als ze krampjes hebben. Je kunt lekker met je baby op de bank gaan liggen, maar soms moet je ook even iets anders kunnen doen. Als je je kindje in een draagdoek doet, heb je nog steeds het buik op buik contact, maar dan zonder dat je moet blijven liggen. Ideaal!

Als je kindje niet wil slapen

Ken je de term sleepydust? Veel kindjes vallen meteen in slaap in de draagdoek door de geborgenheid, de warmte, het horen van je hartslag en het ruiken van je geur. Het voelt voor een baby heel vertrouwd. Laatst was Elena hartstikke moe, maar ze bleef vechten tegen haar slaap. Ik besloot haar in de doek te doen en ze sliep al voordat ik klaar was met knopen!

Even je handen vrij

Je kindje is lekker bij je, maar je hebt toch je handen vrij. En met drie kinderen in huis is dat hartstikke handig. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig met Nomi en Lenn naar de speeltuin en dan doe ik Elena in de draagdoek. Dan heb ik mijn handen vrij om ze bijvoorbeeld te duwen op de schommel. En ook voor andere dingen is de draagdoek ideaal. Zo deed ik laatst bijvoorbeeld belastingaangifte terwijl Elena lag te slapen in de doek!

Geen gesleep met de kinderwagen

Ik heb zo’n hekel aan dat getrek met de kinderwagen. Als ik vanuit huis ergens naartoe ga, gebruik ik hem regelmatig hoor. Maar als we ergens anders naartoe gaan, laat ik hem liever thuis. Ik heb er regelmatig ruzie mee en hij is ook gewoon hartstikke zwaar. Een draagdoek neem je veel makkelijker mee en ik ben sneller klaar met knopen dan met het in elkaar zetten van de kinderwagen.

Gewoon lekker dichtbij je

En ik vind het ook gewoon heel fijn om Elena lekker dichtbij me te hebben. Want hoe heerlijk is het om zo’n klein frummeltje lekker tegen je aan te hebben liggen? En niet alleen een klein frummeltje trouwens, ook Lenn wil soms nog graag even ‘op mama buik zitten’!

Ben jij ook zo’n fan van draagdoeken?

Een gedachte over “Waarom ik niet zonder mijn draagdoek kan

  1. G.T. schreef:

    Ahw, wat een mooie foto!
    Ik had een kindje wat zich erg verzette tegen de draagdoek, dus dragen is bij mij nooit een succes geworden helaas. Het lijkt me heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.