Het leed dat de 6 maanden sprong heet

6 maanden sprong

De laatste tijd was het vrij zeldzaam dat Lenn huilde. Het is een ontzettend makkelijke baby en hij jammert eigenlijk alleen als hij moe is. Zelfs als hij honger heeft huilt hij niet, dan begint hij heel hard te smakken en dan weet ik wel hoe laat het is. Of hij begint me op te eten, dan is het ook wel duidelijk wat hij wil. Maar net voordat hij 6 maanden werd, was hij niet meer zo blij als anders.

6 maanden sprong

Ik kon me de 6 maanden sprong van Nomi nog heel goed herinneren. In deze sprong krijgen baby’s meer besef van afstand en dat was bij Nomi heel goed merkbaar. Ik kon niet eens even naar de keuken lopen of ze begon al te huilen. En met huilen bedoel ik krijsen. Ze zat in die periode zo ongeveer aan me vastgeplakt en ook slapen was een drama.

Huilen

Zo erg was het bij Lenn gelukkig niet, maar hij was totaal niet zichzelf. Normaal gesproken vindt Lenn het heel fijn om in de box te spelen (don’t worry, daar ligt hij niet de hele dag in hoor), maar nu vond hij het daar niks. Het liefst zat hij de hele dag op schoot en naar bed gaan vond hij ook niet zo grappig. Normaal gesproken luister ik wel eens onderaan de trap om te checken of de babyfoon het nog wel doet, zo weinig hoor ik hem. Maar nu jammerde hij telkens even voordat hij ging slapen.

Draagzak

De draagzak was echt een uitkomst, daarin was hij hartstikke tevreden. Daar heeft hij dus heel wat uurtjes in doorgebracht en zonder draagzak was deze sprong een stuk lastiger geweest. Als Lenn jengelig was gingen we lekker een stuk wandelen en daar genoot hij echt van.

Bij Nomi was het vaak zo dat ze na een sprongetje iets nieuws kon. Na de zes maanden sprong kon ze zitten en van haar rug naar haar buik rollen. Bij Lenn zie ik niet echt iets nieuws. Zitten en rollen deed hij al, maar dat heeft hij niet tijdens een sprong geleerd.

Ook was dit het eerste sprongetje die echt goed te herkennen was. Het schijnt dat er hiervoor al een aantal sprongetjes zijn geweest, maar daar heb ik niks van gemerkt. Hopelijk geldt dat voor de komende sprongetjes ook, want ik weet nog dat de 11 maanden sprong bij Nomi echt een drama was..

Hebben jullie kinderen last gehad van de 6 maandensprong?

3 gedachten over “Het leed dat de 6 maanden sprong heet

  1. Dominique Samantha schreef:

    Bij jaimy was ieder sprongetje feest, waarbij het begon dat hij zn flessen weigerde. Zomers heb ik met van die spuitjes gezeten om vocht binnen te krijgen. Wat een hel! En wat een draak was hij iedere keer. Ik kon er de klok op gelijk zetten.
    Ik hoopte daarom ook dat Lucy er iets minder last van zou hebben, maar nee hoor! Ik was alleen even vergeten dat als ze zo klein zijn, de sprongentjes zo dicht op elkaar zitten. Hier hangt z contineu aan de borst. Zodra ik haar weg leg krijst ze alles bij elkaar. We zitten nu in de 12 weken sprong en regeldagen. Waarbij ze nog maar 1 x per nacht kwam, kan ik er nu iedere 1.5 a 2 uur. Gister avond uit wanhoop een fles kv gegeven, maar dat mocht ook niet baten. Ik hoop dus dat van de week de rust weer weder keert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.