Wat te doen met mijn trouwjurk?

wat doen met trouwjurk

Dit jaar is het alweer vijf jaar geleden dat Bart en ik getrouwd zijn. Op 9 mei 2014 gaven Bart en ik elkaar het ja-woord. Sindsdien ligt mijn trouwjurk op zolder en ik weet nog steeds niet wat ik ermee wil doen! Bewaren, verkopen, iets van maken, nog een keer aandoen om wat mooie foto’s te maken (mocht ik er ooit weer in passen). Ik ging eens op zoek naar wat ideeën en die deel ik vandaag met jullie!

Wat te doen met je trouwjurk?

1. Verkopen

Je kunt je trouwjurk natuurlijk verkopen. Zelf vind ik het helemaal niet gek om in een tweedehands trouwjurk te trouwen. Zelf kocht ik mijn trouwjurk nieuw, maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen daar het geld voor heeft of ervoor wil uitgeven. Ik zou mijn trouwjurk dus kunnen verkopen, maar ik kan het nog niet helemaal over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen.

2. Er iets van (laten) maken

Je kunt van alles maken van de stof van je trouwjurk. Een wiegje bekleden, er een hemeltje van maken… Of je laat er lingerie van maken! Op Pinterest vind je trouwens nog veel meer ideeën.

3. Bewaren voor je kinderen

Het idee is leuk, maar ik denk niet dat mijn kinderen willen trouwen in mijn trouwjurk. Hij is dan waarschijnlijk hartstikke ouderwets. Ze zouden misschien wel de stof kunnen gebruiken om zelf een trouwjurk van te laten maken. Maar hoe doe je dat met twee dochters, dan lijkt het me gek om hem aan één van de twee te geven… En misschien heeft Lenn er ooit wel plannen mee!

4. Een fotoshoot

Momenteel pas ik er even niet meer in (iets met zwangerschapskilo’s enzo), maar het is wel de bedoeling dat ik ooit mijn oude figuur weer terugkrijg. Het lijkt me best gaaf om hem dan nog een keertje aan te doen en bijvoorbeeld een fotoshoot te doen. Ik moet er dan alleen even trouwschoenen bij hebben, want mijn trouwschoenen passen niet meer. Tijdens de zwangerschap van Lenn zijn mijn voeten namelijk een maat groter geworden. Ik moet dan dus nog even trouwschoenen kopen online, zo heb ik mijn originele trouwschoenen ook gevonden.

5. Inlijsten

Dit vind ik echt heel mooi, maar zelf hebben we er geen ruimte voor. Hoe mooi is het; een ingelijste trouwjurk in je slaapkamer (of nog beter; in je inloopkast… Lekker blijven dromen, Malou).

6. Doneren aan een goed doel

Er zijn verschillende goede doelen waaraan je je trouwjurk kunt doneren. Zo komt hij goed terecht en ligt hij niet te verstoffen op je zolder.

7. Of toch gewoon bewaren

Momenteel ligt mijn trouwjurk dus op zolder. Ik heb hem in een zak gedaan waar je met de stofzuiger de lucht uit kunt zuigen, zodat hij niet zoveel ruimte inneemt. En ik vermoed dat hij daar nog wel een tijdje blijft liggen!

Wat heb jij gedaan met je trouwjurk?

4 gedachten over “Wat te doen met mijn trouwjurk?

  1. Sylvia schreef:

    Ook ik heb mijn trouwjurk nog steeds. Ook ik kan het niet weg doen. Ik ben getrouwd in 2006 dus, de jurk hangt al een tijd in de jurkzak in de kast. De reden dat ik de jurk niet weg kan doen is, er waren er maar 2 van gemaakt, 2 van mijn trouwjurk, dus uniek in haar soort en dat is de jurk dus ook. Liefde op het 1e gezicht toen ik de jurk zag, en die hing dar nog maar met lappen aan elkaar en toch voor gekozen en inderdaad, het is de mooiste jurk ever♥

  2. Charlotte schreef:

    Wij zijn afgelopen zomer getrouwd.
    Mijn jurk is naar de stomerij gegaan en kwam terug met een paspop. Daar hangt hij nu op. Zo kan ik nog elke dag kijken en nagenieten. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.