WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!

Jullie hebben regelmatig updates kunnen lezen over onze huizenjacht, en eindelijk hebben we een huis gevonden dat alles heeft wat we willen. Maar er moest natuurlijk nog van alles gebeuren voordat we ook echt konden zeggen dat we een huis hebben gekocht.

Eerst moesten we een bod uitbrengen. Ik kan je vertellen dat het best lastig is om te bedenken hoeveel je wilt bieden op een huis. We hadden het er al over gehad voordat we gingen kijken naar het huis, en daardoor hebben we vrij snel een bod uitgebracht.

Zoals we wel hadden verwacht, werd dat eerste bod niet geaccepteert. We kregen een tegenbod, vervolgens deden wij weer een bod en uiteindelijk werden we het eens over de prijs. Maar dan ben je er nog lang niet..

We tekenden een voorlopig koopcontract en daarna maakten we een afspraak met een hypotheekadviseur, want de financiering moet natuurlijk ook nog rondgemaakt worden. We wisten wel ongeveer wat voor hypotheek we zouden kunnen krijgen, maar we vonden het toch wel spannend. Je hoort namelijk wel eens dat mensen de financiering op het laatste moment toch net rond krijgen, terwijl ze dat totaal niet hadden verwacht.

Gelukkig was dat bij ons niet zo en we hoorden laatst van de hypotheekadviseur dat de financiering rond is! We zijn natuurlijk heel blij, maar het voelt nog niet echt alsof we een huis hebben gekocht. We moeten namelijk nog even wachten totdat we erin kunnen. Eind februari krijgen we de sleutel pas. Aan de ene kant had het van mij wel eerder gemogen, aan de andere kant is het ook wel lekker dat we niet aan het verhuizen zijn tijdens de feestdagen enzo. Nomi’s verjaardag, Sinterklaas, Kerst, mijn verjaardag, oud en nieuw en Barts verjaardag vieren we allemaal nog in dit huis en daarna krijgen we de sleutel.

Ik heb er heel veel zin in en in en als we de sleutel hebben, zal ik jullie het huis natuurlijk laten zien.

30 gedachten over “WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!

  1. Daniëlle schreef:

    Gefeliciteerd! Het is inderdaad een heel gedoe, een huis kopen. Maar als je er straks eenmaal woont, kun je heerlijk gaan genieten. Nu lekker toeleven naar de verhuizing. Wij wonen nu twee maanden in ons nieuwe huis, en het is echt genieten! Succes komende tijd.

  2. Wendy schreef:

    Wat leuk en spannend! Gefeliciteerd! En misschien inderdaad ook wel fijn dat je dit jaar inclusief feestdagen en verjaardagen nog even in vertrouwde omgeving kan afsluiten en dan weer fris beginnen in een nieuwe omgeving. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.