10 manieren om geen contact te krijgen met een kinderarts

kinderarts

Het loopt allemaal niet zoals het moet met Lenn, en ik wil een doorverwijzing naar een kinderarts. Hij groeit niet, hij huilt veel, hij spuugt veel, hij heeft overal weer eczeem.. Maar een doorverwijzing naar een kinderarts krijgen? Nee hoor, dat zit er niet in. Oh, en lees dit artikel vooral met een korreltje zout.

1. Je huisarts bellen

Mijn huisartsen hebben altijd vakantie als ik ze nodig heb. Zo ook deze week. Ze zijn er sowieso niet in de schoolvakanties, en verder hebben ze nog een paar weekjes per jaar vakantie. Wat een leven. 

2. De vervangend huisarts bellen

Die is er blijkbaar alleen voor spoed. Een huilende baby? Nee joh, wacht maar even 8 dagen. 8 nachten zonder slaap is geen probleem, toch?

3. Het consultatiebureau bellen

Want daar is in de meivakantie niemand aanwezig. En de telefoniste ‘weet eigenlijk ook niet zo goed wat je daaraan kunt doen’. Haar advies; bel je huisarts maar.

4. Toch een afspraak eisen bij de huisarts

Dan heb je namelijk een chagrijnige assistente, en een chagrijnige huisarts. ‘Nee hoor, niks aan de hand. En een doorverwijzing naar een kinderarts gaat via je eigen huisarts. Bel volgende week maar weer’. Adios..

5. Proberen om toch een verpleegkundige of arts bij het consultatiebureau te spreken

‘Eh, ja. Lastig. Tja. Ik weet het ook niet. Weet je, ik maak een terugbelverzoek.’

6. Wachten totdat je teruggebeld wordt door het consultatiebureau

7. Zelf het consultatiebureau nog maar een keertje bellen

‘Ooh ik zie helemaal niks staan. Weet je, ik stuur wel een mailtje. Of bel anders een diëtist, die hebben daar ook wel verstand van’.

8. De diëtist bellen

‘Ah. Ja. Oké.. Ja.. Dan kun je toch beter contact opnemen met je huisarts of het consultatiebureau.’

9. Aardig blijven

Misschien helpt het om voortaan niet meer zo aardig te blijven.

10. Weinig belminuten in je bundel hebben

Zie bijna alle punten hierboven.

Ik hoop dat jullie het een beetje met een korreltje zout hebben gelezen. Hopelijk komen we snel wat verder met Lenn, en vinden we een oplossing.

5 gedachten over “10 manieren om geen contact te krijgen met een kinderarts

  1. Loes schreef:

    Wat ontzettend vervelend! Misschien ben ik te overdreven, maar wat nou als je gewoon naar de huisartsenpost gaat en eist dat ze hem onderzoeken, een beetje de boel aandikken? Ik hoop dat er snel duidelijk komt!

  2. Rachel schreef:

    Ooh wat vervelend zeg. Met mijn mega gezonde kindjes (niet van de ouders geërfd) en een man die zelf arts is, zitten wij alleen met het hoognodige bij de arts. Met zulk soort praktijken heb ik dus nooit te maken gehad. Echt super vervelend voor jullie allemaal. En echt belachelijk dat je 8 dagen zou moeten wachten. De huisarts is er juist om je met de kleinste dingentjes bij te staan.
    Ik hoop dat je onderhand al een verwijzing hebt naar de kinderarts of van de huisarts een goede oplossing hebt gekregen.
    Sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.