37 weken zwanger; koprollen!

37 weken zwanger

Zo aan het einde van mijn zwangerschap heb ik jullie genoeg te vertellen, dus ik heb besloten om de laatste weken iedere week een update online te zetten. Afgelopen week stond vooral in het teken van… koprollen!

Van hoofdligging naar stuit, en weer naar hoofdligging, en weer naar stuit…

In mijn vorige update vertelde ik jullie al dat de baby opeens in een stuit is gaan liggen. Na 36 weken, welteverstaan. Ik was nogal verbaasd dat ze daar nog ruimte voor had, maar toen de verloskundige in het ziekenhuis in mijn dossier keek, had ze daar wel een verklaring voor. ‘Grote broer heeft ervoor gezorgd dat dit meisje nog genoeg ruimte heeft.’

Lenn had een geboortegewicht van 4280 gram en ik had toen vrij veel vruchtwater, waardoor er behoorlijk wat ruimte is gecreëerd in mijn baarmoeder. Daar maakt Zusje nu gebruik van en de maakt regelmatig een koprol. Vooral ’s nachts, dus ’s ochtends is het altijd een verrassing hoe ze ligt.

Ik wil alles nú klaar hebben

Het was de bedoeling om klaar te zijn met de babywasjes voordat ik 36 weken zwanger was. Dat is niet gelukt. Ik had namelijk nogal veel wasjes en daarnaast had ik natuurlijk ook nog gewoon de was van ons vieren. Op het moment dat ik eigenlijk klaar had willen zijn, stonden er nog 7 wasmanden op me te wachten… Ik moet erbij zeggen dat ik ook meteen de kleertjes in maat 62 was, en ik gooi echt alles in de wasmachine. En met één boxkleed is de wasmachine al vol, dus dan kom je wel aan behoorlijk wat wasmanden.

‘Is het begonnen?’

En toen werd ik opeens wakker van buikkrampen. ‘Zijn het mijn darmen?’ Nee, dat was het niet. Mijn buik werd tijdens de krampen behoorlijk hard, dus ik dacht eventjes ‘Het zal toch niet…?’ Het eerste waar ik aan dacht, waren mijn ziekenhuistassen. Het meeste staat klaar, maar er moesten nog een paar dingen ingepakt worden. Vervolgens dacht ik, ‘Zal ik nog snel even een wasje in de wasmachine gooien? De wc even schoonmaken? En even gaan douchen?’. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn, waarschijnlijk waren het gewoon oefenweeën. Maar daarna was de nesteldrang meteen nog veel erger, want het kwam wel even dichtbij!

Nu we de 37 weken hebben bereikt, mag ze in principe komen. Het zou alleen niet zo heel handig zijn als ze nu besluit te komen, omdat ze met een keizersnede geboren zal worden. Dan zou het een spoedkeizersnede worden en dat is natuurlijk niet ideaal, dus wat dat betreft kan ze beter nog even blijven zitten. Aan de andere kant kan ik niet wachten totdat ze er is, dus van mij mag ze al wel komen!

Een gedachte over “37 weken zwanger; koprollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.