Zwanger: week 17 en 18

18 weken zwanger 1

Ik wilde een keer iets anders dan die standaard spiegelfoto’s, dus ik vroeg Bart om een foto te maken van mijn buik. Op deze foto was ik 18 weken en 2 dagen zwanger en mijn buik is echt niet meer te verbergen.

Vorige week zette ik geen update online, want de week ervoor is er eigenlijk niet zo heel veel bijzonders gebeurd. Vlak daarvoor voelde ik de eerste schopjes en ieder schopje blijft nog steeds heel bijzonder, zeker nu ik de baby nog niet zo vaak voel. Ook als je hoogzwanger bent is het natuurlijk bijzonder, maar ik moet toegeven dat ik aan het einde van de zwangerschap van Nomi niet meer bij ieder schopje dat ‘oh my god, ik voel de baby!’. En nu heb ik dat nog wel haha.

Ondanks dat ik de baby nu voel, luister ik nog wel regelmatig even naar het hartje. Eigenlijk juist vaker dan voordat ik hem voelde, want nu ben ik minder bang dat ik het hartje niet kan vinden. Door de schopjes voelt het nu allemaal wat zekerder.

Maandag moest ik naar de verloskundige en met de baby gaat alles goed. Mijn baarmoeder was goed gegroeid (en dan gaat de verloskundige er vanuit dat de baby ook goed groeit) en het hartje klonk helemaal goed. Mijn bloeddruk was deze keer 120/65 en dat is volgens de verloskundige heel mooi. Ik vertelde de verloskundige dat ik zo nu en dan last heb van mijn bekken en ze adviseerde me om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij een bekkenfysiotherapeut. Zo vond het vrij vroeg om al bekkenpijn te hebben en volgens haar wordt het alleen maar erger als ik er niks aan doe. Dus ik belde maandagmiddag meteen even naar de fysio en vanmiddag heb ik een afspraak.

Verder heb ik eigenlijk weinig te melden, alles gaat gewoon zijn gangetje. Volgende week, of misschien de week erna kunnen jullie weer een nieuwe update lezen.

19 gedachten over “Zwanger: week 17 en 18

 1. Lilian schreef:

  Je straalt helemaal op de foto, fijn dat het met de baby goed gaat. Wel iets minder dat je al last heb je van je bekken. Ik heb dat ook gehad en dat is op totaal niet fijn. Fysio raad ik je zeker ook aan, dit kan de pijn al een stuk verminderen.

 2. Wilma schreef:

  Goed dat je dan met fysio begint, je kan er maar beter op tijd bij zijn! Dat jurkje staat je echt leuk, dacht ik direct 😉 Misschien kan je eens een blog maken of video opnemen waar je je zwangerschapskleding koopt, struggles van mijn zwangere vriendin 😉

 3. Liess schreef:

  Mooi buikje al. Wat gaat het snel hè. .. soms kijk ik op je blog en dan denk ik, maar ze heeft pas net verteld dat ze zwanger is… en dan denk ik, ohja ik ben al bijna klaar hahaha.

  Geniet van de schopjes! !

 4. Nathalie schreef:

  Je buik i s prachtig!
  Die therapeut zou ik zeker doen, bij de eerste begonnen mijn klachten al met 15 weken. Na een aantal weken therapie en oefeningen ging het eigenlijk best goed.

 5. daphne schreef:

  Je groeit al mooi!

  Goed dat je gelijk een.afspraak hebt gemaakt bij een.therapeut, heel verstandig. Bij mijn eerste.heb ik bekkeninstabiliteit gehad en dat begon al bij 16 weken, hoe eerder je therapie hebt hoe beter 🙂
  Bij mn.tweede heb ik er helemaal geen last van gehad, zo verschillend kan t zijn

 6. Rosanne schreef:

  Sterkte met je bekkenpijn! Goed dat je gelijk een afspraak maakte, hoop dat het door de oefeningen minder wordt..
  Wat bijzonder dat je de baby voor het eerst voelde. Wat is het toch een wonder!
  Je bent trouwens echt prachtig zwanger<3

 7. Eline schreef:

  Je ziet er heel erg goed uit op de foto! Ik vond het hééérlijk om in het begin de baby te voelen, maar naar het einde van de zwangerschap toe, vond ik een trap in mijn maag of op mijn ribben niet altijd even leuk meer. 🙂 Zorg goed voor jezelf! Hopelijk snel beterschap met je bekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.