29 weken zwanger

28 weken zwanger

Het einde komt in zicht, de nesteldrang begint te komen en lichamelijk wordt het nu niet echt makkelijker. Dingen als bukken en schoenen aandoen worden een flinke opgave, maar dat is ook niet zo gek met zo’n buik.

Ik krijg nog steeds regelmatig de vraag of ik zeker weet of het er geen twee zijn. En dat wordt een beetje irritant. Je mag best zeggen dat ik een grote buik heb (want dat is ook zo) maar ik denk dat iedereen wel snapt dat ik wel weet hoeveel baby’s er in mijn buik zitten 😉

Het schijnt trouwens dat ik nu een typische jongensbuik heb. Ik draag heel erg naar voren en daardoor is mijn buik ook wat groter dan toen ik zwanger was van Nomi. Bij Nomi was mijn buik juist heel breed. Ik had toen totaal geen taille meer, terwijl je nu van de achterkant niet kunt zien dat ik zwanger ben. Ik heb geen idee of het echt komt doordat ik toen zwanger was van een meisje en nu van een jongen, maar ik vind het verschil wel grappig.

De nesteldrang begint nu wel te komen en afgelopen week werd ik een beetje zenuwachtig van het feit dat er nog van alles in huis moet gebeuren. De commode was nog niet in elkaar gezet (inmiddels wel trouwens), de vaste kast in de babykamer heeft nog geen planken.. Maar Bart en ik hebben laatst even doorgenomen wat er nog moet gebeuren en eigenlijk valt het wel mee. Ik ga er dus vanuit dat ons huis over een paar weken wel echt af is.

Ik ben heel erg geneigd om te gaan beginnen met de babywasjes, maar is de kans vrij groot dat het straks nog 10 weken in de kast ligt voordat de baby is geboren. Ik stel het (met moeite) dus toch nog maar eventjes uit.

Lichamelijk merk ik wel dat het laatste trimester is begonnen. Op zich kan ik alles nog wel doen, maar ’s avonds merk ik het wel als ik teveel heb gedaan. Dat resulteert dan in een avondje bankhangen en vanaf een uur of 7 doe ik dan niks meer. Dat komt trouwens ook doordat ik aan het einde van de dag heel weinig energie over heb. Ik heb regelmatig het gevoel dat ik een marathon heb gelopen, terwijl het uitpakken van een verhuisdoos het zwaarste was wat ik had gedaan. Maar als dat het enige is, vind ik het prima. Slapen gaat nog steeds heel goed. Ik heb er echt talent voor, 2 minuten nadat ik ‘weltrusten’ heb gezegd, slaap ik.

En dat was de update voor deze keer. Wat mij betreft mag hij over een week of 8 komen 🙂

10 gedachten over “29 weken zwanger

 1. MetMirjam schreef:

  Wat fijn dat je nog zo lekker kunt slapen! Het lijkt me echt leuk om bij een 2e zwangerschap die verschillen met de 1e te zien. Dat elke zwangerschap toch weer anders is 🙂

 2. Kelly schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je de opmerking ‘wat is je buik groot, weet je zeker dat het er geen twee zijn?’ Irritant begint te vinden. Na een paar keer denk je ook ‘Jaja heel grappig nu weet ik het wel’ haha, tenminste dat zou ik hebben.

  Fijn dat je goed kunt slapen, is toch wel lekker als je een beetje goed kunt rusten.

  Veel succes nog met de verhuizing en hopelijk is de babykamer lekker snel af!

 3. Lisanne schreef:

  Oeeeee, wat komt het ineens dichtbij! Je bent inderdaad prachtig zwanger. Die vraag of er misschien 2 in zitten herken ik wel ja. Kreeg ik ook veel te horen. Stront irritant op een gegeven moment.

  Succes met de laatste loodjes!

 4. Hanna schreef:

  Nou dat klinkt positief Malou, fijn! Je bent natuurlijk ook met Nomi in de weer dus dat zal ook wel de nodige energie kosten. Succes met de laatste klusjes maar dat komt vast goed.

 5. Jessica schreef:

  Ooeh wat gaat het snel.. Kan me heel goed indenken hoe irritant het is als mensen vragen of het er geen 2 zijn… Nog even wachten dan kan je alles gaan wassen.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.