25 weken zwanger

24 weken

Inmiddels ben ik 25 weken zwanger en het leek me leuk om jullie weer eens bij te praten. De baby kan bij deze termijn levensvatbaar zijn, maar ik moet er nog niet aan denken dat hij nu al geboren wordt. En daar gaan we dus ook nog maar niet vanuit.

De afgelopen tijd heb ik geprobeerd om wat rustiger aan te doen en als ik niet te veel doe, voel ik me eigenlijk heel goed. Ik kan prima eventjes de stad in gaan of naar de supermarkt wandelen, maar als ik meer dan een uur aan het lopen ben, krijg ik toch wel weer bekkenpijn. Meer dan een uur lopen werd me ook afgeraden, maar eigenwijs als ik ben wilde ik toch proberen om met Nomi naar de stad te wandelen.

24 24

Mijn buik groeit nog steeds hard en ik heb een totaal andere buik dan toen ik zwanger was van Nomi. Toen werd mijn buik rond deze termijn bijna alleen maar breder, nu groeit hij echt naar voren. En dat schijnt heel veel voor te komen bij een jongenszwangerschap.

Verder is de baby ontzettend druk. Ik voel hem zo ongeveer de hele dag door en hij is veel drukker dan Nomi was. Wel voel ik de schopjes nog steeds onderin, dus hij zal nog wel in een stuit liggen. Maar we zullen wel zien hoe dat verder gaat, ik ga me er niet druk over maken.

Vorige week hebben we de kinderwagen besteld en nog wat andere spulletjes zoals een matrasje, beddengoed et cetera. We kozen voor een kinderwagen waar Nomi ook in kan zitten, want ik zie haar over 3 a 4 maand nog niet op zo’n meerijdplankje staan of zitten. Ik wilde graag een kinderwagen die niet zo breed is en we gingen voor de Topmark Combi 2.

topmark

Waar ik minder blij mee ben, is dat we nog steeds geen naam hebben. Net als bij Nomi wilde ik eigenlijk een naam hebben toen ik 24 weken zwanger was (in verband met levensvatbaarheid enzo, zodat we geen naamloze baby zouden hebben) maar dat is dus niet gelukt. Dus als jullie nog suggesties hebben; laat het maar weten in de comments 🙂

17 gedachten over “25 weken zwanger

 1. Birgit schreef:

  Je bent hartstikke mooi zwanger. Krijg je een jongen of een meisje? Of weet je dat niet?
  Voor een meisje zou ik toch echt voor Birgit gaan, hahaha nee gekheid.

  Meidennamen die ik leuk vind:
  Lynn / Linde / Yara / Demi / Lotte / Fay

  Jongensnamen:
  Sem / Levi / Kaj / Jorn / Mats / Gijs / Jens / Liam / Luuk / Kian

  Ik hou van korte namen blijkbaar hahaha
  Birgit onlangs geplaatst…Tag: InstagramMy Profile

 2. Miranda schreef:

  Qua jongensnamen vind ik de namen die Birgit noemde ook erg leuk. Rens en Jelle stonden ook op ons lijstje. Wij moesten trouwens met 24 weken nog een andere naam zoeken want vrienden van ons hadden onze nummer 1 naam ook gebruikt. Deze was Kai. Na een paar weken waren we er uit en werd het Raf.

  Die wagen ziet er ideaal uit! Wij hebben zelf een wagen naast elkaar aangeschaft. Want het leeftijdsverschil tussen onze kids is 2 jaar en 11 dagen en ik zag mijn dochter ook nog niet het hele stuk lopend naar dorp doen of braaf op zo’n plankje blijven staan (terwijl we langs een hele drukke weg moeten lopen).

  Doe het vooral rustig aan want bekkenpijn kan je na je zwangerschap ook nog last van blijven houden.
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn verhaal: zwanger willen worden deel 4My Profile

 3. Margriet schreef:

  Je bent mooi zwanger. Wij hadden al wel een paar favoriete jongensnamen, maar het gaat een meisje worden. Dat wordt nog even goed nadenken, want daar heb ik echt nog geen top drie voor.
  Margriet onlangs geplaatst…KimMy Profile

 4. Karin Eschweiler-Buijs schreef:

  Hoi,

  Wist jij dat je kunt communiceren met je ongeboren kind? Op die manier kan jij dus ook zelf aan jouw kindje vragen welke naam hij graag wil.
  Misschien klinkt dit je wat vaag in de oren allemaal……..daarom wil ik je graag uitnodigen voor mijn facebook groep ‘spirituele ervaringen zwangerschap/geboorte’, dan kan je er meer over lezen.

  Fijn weekend en groeten van Karin

 5. Ilona schreef:

  Ik ben normaal niet zo van het reageren, maar namen suggesties kan ik niet laten natuurlijk. Bij een bijzondere naam als Nomi hoort ook geen standaard jongensnaam. Heb je al een idee of je een lange of korte naam wilt, sjiek of juist niet? Krijgt de kleine meerdere namen, bij een naam zou ik niet snel een M, B of N als voorletter meer kiezen in jullie geval (sneller verwarring).
  Zelf vond ik Casper erg mooi, hoor je niet veel maar niet te uniek. Daar wou mijn vriend niet aan. Jens, Jelle of Kaj die al genoemd waren vind ik ook mooi. En Valentijn vind ik echt geweldig. Wilde mijn vriend ook niet aan. Xander, Misha. Bij ons duurde de naam ook vreselijk lang omdat we het niet eens konden worden. Uiteindelijk is het een niet bijster originele naam Julian geworden, maar hij hoort bij ons.

 6. Henriette schreef:

  Ik ben echt heeeel benieuwd hoe deze kinderwagen jullie bevalt. Ik ben in nov uitgerekend van nummer 2 en nummer 1 is dan nog maar 1,5 jr. Hem zie ik dus ook dan nog niet op een meerijdplankje staan. Vind wel lastig die dubbele kinderwagens.. Ze zijn zo ‘lomp’ vaak ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.