Als bloggen voelt als een verplichting

do what you love

Ruim 4 jaar geleden begon ik met bloggen. Mijn blog bleef lang vrij klein en het was puur een hobby. Toen ik in 2014 wat meer over mijn zwangerschap en later over het moederschap ging schrijven, groeide mijn blog behoorlijk en kon ik er zo nu en dan ook wat mee verdienen. Ik heb altijd gezegd dat bloggen gewoon een hobby moet blijven en dat als ik er geen zin in heb of als ik er geen tijd voor heb, er gewoon niks online komt. Maar toch baalde ik de laatste tijd best wel als ik niet iedere dag iets online zette. Als ik ’s avonds nog niks online had staan voor de volgende dag, voelde ik me toch een beetje verplicht om nog snel even een artikel te schrijven.

En dat is natuurlijk helemaal niet goed. Ten eerste moet het wel leuk blijven en ten tweede zijn die artikelen die ik ‘even snel’ schrijf, absoluut niet mijn beste artikelen. Dus waarom doe ik het dan? De laatste tijd vroeg ik me af wat ik daarmee moest en ik besloot het gewoon eens een beetje los te laten.

Toen Nomi zoveel huilde door haar doorkomende kiezen kwam ik echt nergens aan toe. Afleiding was zo ongeveer het enige wat hielp, dus ik was heel veel met haar bezig. Als we aan het wandelen waren was ze een stuk vrolijker en ook samen boekjes lezen, met de Duplo spelen, et cetera hielp goed. Ik deed het met liefde, maar ik kwam niet eens toe aan het huishouden, laat staan aan bloggen. Normaal gesproken blog ik eigenlijk ook bijna nooit als Nomi wakker is, maar dan doe ik overdag wel eens wat dingen in huis. Nomi vindt dat heel interessant en ze ‘helpt’ vaak, dus dat gaat prima. En op die manier heb ik dan ’s avonds tijd om te bloggen.

Als Nomi ’s avonds in bed lag, deed ik nog even snel iets in huis en daarna had ik geen puf meer om nog een artikel te typen. Eerst deed ik het toch, omdat ik niet wilde dat er niks online kwam. Maar ik wilde ook gewoon even lekker tijd voor mezelf en met mijn voeten omhoog een serie kijken. En naast dat een huilende dreumes best vermoeiend is, ben ik ook niet op mijn best als ik zwanger ben. Ik weet niet of het gewoon door de zwangerschap komt of door een lage bloeddruk, maar ik vaak veel minder energie.

Inmiddels gaat het met Nomi veel beter, maar zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, gaan we bijna verhuizen. In ons nieuwe huis kan ik weinig doen, maar er moet nog behoorlijk wat uitgezocht en ingepakt worden. Ook daardoor heb ik weer minder tijd voor het bloggen.

Ik heb besloten om de komende tijd gewoon te bloggen als ik er tijd voor heb, en om niet meer knettermoe achter mijn laptop te gaan zitten en een afgeraffeld artikel te schrijven. Het kan natuurlijk zo zijn dat mijn blog dan wat minder wordt gelezen en misschien verlies ik wat bezoekers, maar so be it. Ik kies op dit moment even voor mezelf 🙂

29 gedachten over “Als bloggen voelt als een verplichting

 1. Lilian schreef:

  Jij moet doen waar jij blij van wordt en als dat op dit moment het bloggen niet is, dan is dat toch prima! Doe eerst de dingen die belangrijk zijn zoals Nomi en het verhuizen. Er komt vast wel weer een tijd waarin je weer elke dag iets online kan plaatsen en je er weer helemaal voor kunt gaan. Succes met het verhuizen.
  Lilian onlangs geplaatst…Een huisdier en een kindMy Profile

 2. Nicky schreef:

  En het is alleen maar goed dat je voor jezelf kiest! Ik snap heel goed hoe het is als het een verplichting wordt, dat gevoel had ik namelijk ook. En heb toen ook besloten om een stapje terug te doen en ik heb meteen meer rust!

 3. Jessica schreef:

  Hele verstandige keuze! Nomi en de nieuwe spruit hebben er niks aan als ze straks een over vermoeide mama hebben. Geniet van Nomi, van de spruit in je buik en je “echte” bezoekers zullen je gewoon blijven volgen!
  Jessica onlangs geplaatst…Weekend Limburg My Profile

 4. Janske schreef:

  Ik begrijp je helemaal…ik zit met hetzelfde “probleem”…zwanger & een dreumes…een huishouden én dan ook nog bloggen…het is ook best wel veel soms. Gewoon lekker bloggen wanneer je er zin en tijd voor hebt, dan blijft het ook leuk. Knap dat je de beslissing hebt genomen en voor jezelf kiest….dan komt de inspiratie, energie en tijd wel weer vanzelf 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Help! Hoe kies ik dé naam voor mijn kind?!My Profile

 5. Annet ketelaar schreef:

  Groot gelijk, ik lees je blogs erg graag. Succes met verhuizen. Nu eerst aan je eigen, nomi en de baby in je buik denken:)

 6. Wendy schreef:

  Super herkenbaar, al zette ik niet elke dag een artikel online, toch zeker 4 of 5 in de week. Maar nu… ik voel een beetje hetzelfde als jij: dat moeten van jezelf. Terwijl ik het mezelf zo moeilijk maak want het is al druk genoeg met Noor, mn tweede zwangerschap, werk, sportlessen, huishouden…. dus ja… hier ook een stap terug hoor. Succes, luister naar je gevoel 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…Plannen met een gezinMy Profile

 7. Sas schreef:

  Heel begrijpelijk alleen totaal niet herkenbaar. Ik heb bloggen nooit als verplichting gevoeld en daar ben ik voor alsnog erg blij. Niet elke dag komt er een artikel online, maar met vergelijking tot mijn oude artikelen zijn deze wel meer inhoudelijk en van betere kwaliteit. Artikelen waar ik echt voor de 100% achter sta en dat is uiteindelijk waar bloggen over gaat.

  Heel goed dat je deze keuze hebt gemaakt!
  Sas onlangs geplaatst…Inspirerende Recensie: Het Happiness ProjectMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.