38 weken zwanger

38 weken zwanger

Vandaag ben ik 38 weken zwanger. Toen ik 38 weken zwanger was van Nomi, wist ik dat ik nog maar een weekje hoefde. Heel anders dan nu dus. Hij kan ieder moment komen, maar het kan ook nog vier weken duren.

38 weken zwanger

Aan het aantal oefenweeën zou ik denken dat het niet meer zo heel lang duurt, maar helaas zijn er ook best veel vrouwen die wekenlang veel oefenweeën hebben. Het is dus gewoon afwachten.

Vorige week ben ik weer twee keer in het ziekenhuis geweest omdat ik de baby niet voelde. Het is telkens alles of niks bij hem. Of hij is ontzettend druk, of ik voel bijna niks. En als ik hem opeens niet meer voel, vind ik dat natuurlijk niet zo fijn. In het ziekenhuis wordt me iedere keer verteld dat ik echt weer moet bellen als ik hem niet voel, dus dat doe ik dan maar. Gelukkig heb ik hem de afgelopen dagen wel regelmatig gevoeld.

Ik vind het lichamelijk vrij zwaar worden en aangezien ik van de gynaecoloog echt rustig aan moet doen, doe ik erg weinig. Nou vind ik het niet leuk tegenover Nomi om niks met haar te doen en ik kan er op dit moment heel slecht tegen als het huis een bende is (jup, nesteldrang..) dus eigenlijk doe ik alsnog teveel. En dat merk ik dan vooral ’s avonds, als ik de ene harde buik na de andere krijg.

37 weken buik

Toen ik zwanger was van Nomi maakte ik in week 37 een foto van mijn blote buik en ik besloot dat nu weer te doen. Super charmant met mega veel striemen (afgelopen week kwamen er nog een paar bij, terwijl ik eigenlijk vond dat ik er wel genoeg had 😉 ), maar ook dat hoort erbij.

Verder gaat het allemaal zijn gangetje en het is dus afwachten wanneer de baby komt. Ik ben ontzettend benieuwd hoe lang het nog duurt en ik heb natuurlijk ook heel veel zin om hem eindelijk vast te kunnen houden!

10 gedachten over “38 weken zwanger

  1. Lilian schreef:

    Je zit nu echt toe te leven naar de moment, het is alleen lastig dat je niet weet wanneer dat moment is. Het wordt echt wel spannend nu. Heel veel succes nog 🙂

  2. Wendy schreef:

    Spannend he?! Ik ben nu over het termijn van mijn eerste zwangerschap heen, dat is ook heel gek. En idd, het kan elk moment zover zijn, maar ook nog 4 weken duren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.