36 WEKEN ZWANGER

Eigenlijk verliep de hele zwangerschap gewoon perfect. De baby doet het goed en met mij gaat het ook heel goed. Oké, ik heb wel eens wat kwaaltjes, maar als ik het vergelijk met anderen, gaat het gewoon erg goed. Een tijdje geleden dacht ik nog; alles gaat zo perfect, er komt vast nog wel iets wat minder positief is. En ja hoor, toen besloot de baby dat ze liever met haar hoofd naar boven blijft liggen, in plaats van andersom. Een stuitligging dus, wat met deze termijn niet meer de bedoeling is.

Vorige week ging ik naar de verloskundige en ze bleek nog in een stuit te liggen, dus ik werd doorgestuurd naar de gynaecoloog. Als een baby in een stuitligging blijft liggen, moet je sowieso bevalling onder leiding van een gynaecoloog, in plaats van mijn eigen verloskundige. Thuisbevallen mag ook niet, maar dat was ik sowieso al niet van plan. 
In het ziekenhuis vertelde de gynaecoloog dat een draaipoging mogelijk was. Dat zou dan rond de 37 weken gebeuren. We moesten thuis gaan beslissen of we dat wilden en natuurlijk zocht ik heel veel informatie op. In eerste instantie had ik er al niet zo’n goed gevoel bij, het lijkt me nogal geforceerd om een kindje op die manier te draaien. Ik las ook dat het wel eens gebeurt dat een kindje iets kneust of breekt tijdens een draaipoging, of nog erger, dat de navelstreng wordt strakgetrokken om het nekje. 
Blijkbaar ligt ze gewoon lekker zo, en in deze houding doet ze het goed, dus waarom zou ik het veranderen? 
We hebben dus besloten om het niet te gaan doen. Dit heeft natuurlijk behoorlijke gevolgen (tenzij ze alsnog uit zichzelf draait), want op een ‘normale’ manier bevallen, zit er niet meer in. Volgende week moeten we weer naar de gynaecoloog om door te spreken hoe we nu verder gaan. De kans is nu dus best groot dat ze via een keizersnede geboren gaat worden. 
Verder gaat alles nog steeds erg goed. Ik ben bijna klaar met de babywasjes, ik moet alleen nog een paar dingetjes strijken. Oja, en het vluchtkoffertje moet nog worden ingepakt. Doordat de kans groot is dat ik wat langer in het ziekenhuis blijf, moet ik wat meer meenemen, en ik vind het best moeilijk om te beslissen wat ik mee ga nemen. 
De babykamer is bijna klaar, en laatst liet ik jullie al een preview zijn. Het artikel kun je hier vinden. Als alles echt klaar is, zal ik jullie wat meer foto’s laten zien.
Toen ik vorige week thuiskwam na zwangerschapsbegeleiding, had Bart de box neergezet. Ik wilde hem al een tijdje neergezet, maar Bart vond het nog te vroeg. Dit was dus wel een hele leuke verrassing. 
Nog maar vier weekjes! 

23 gedachten over “36 WEKEN ZWANGER

 1. Manon schreef:

  Het komt allemaal zo dichtbij he… Ik kan me helemaal vinden in het feit dat jullie de baby niet willen draaien, vaak hoor je toch dat het kindje weer terugdraait ofzoiets! Spannend dat jouw bevalling nu sowieso "anders" gaat worden dan een "gewone" bevalling.. Ben heel benieuwd!

 2. Lisanne schreef:

  Oeh, de laatste weken! Ik snap jullie besluit erg goed, ik zou het ook lastig vinden om het te 'forceren'… Hopelijk gaan je laatste weken ook zo voorspoedig als de rest. Succes met de laatste loodjes!

 3. Lizzy schreef:

  Jeetje, wat vervelend zo'n stuitligging! Lijkt me lastig om dan een keuze te moeten maken! Fijn dat je een keuze hebt kunnen maken! Succes met de laatste paar weken zwangerschap!

 4. Roxanne schreef:

  Dit vind ik erg leuk om te lezen! 🙂 Wat een lieve boxdekentje hebben jullie. Ik hoop dat alles voorspoedig voor jullie verloopt en ik blijf je blog volgen om op de hoogte te blijven 🙂 Liefs, Roxanne

 5. Inge en Steffen schreef:

  Ze kan zich nog draaien hoor, ik heb toch al van meerdere gehoord dat de baby zich de dag voor de bevalling toch nog snel draait, dus no panic, veel kan je er toch niet aan doen…
  En echt schattige babykamer hoor 🙂

 6. Sonja deJ schreef:

  Heftig joh! Knap dat je hebt gekozen om het niet te laten draaien. Succes bij de bevalling straks, hopelijk kan je snel je kleintje in de armen sluiten. Ik heb trouwens hetzelfde boxkleed en box, te schattig dat Woezel en Pip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.