DE BABYKAMER IS AF

Net na de twintig weken echo zijn we begonnen met de babykamer. Toen we voor de tweede keer te horen krijgen dat ons kindje een meisje is, durfden we naar de bouwmarkt te gaan om roze verf te halen. Een paar dagen later haalden we de meubeltjes op, die we op Marktplaats hadden gevonden. Op zich waren we dus al best snel bezig met de babykamer, maar toch hebben we afgelopen week pas de laatste dingetjes gedaan. En nu is het dan eindelijk echt af!

Via Marktplaats kochten we een commode, een kast, een ledikantje en een plakje en echt, tweedehands meubeltjes zijn zoveel goedkoper dan nieuwe. En als je goed zoekt, zijn er hele leuke dingen te vinden. Het heeft ons zo’n 800 euro gescheeld, dus ik zou het je echt aanraden.
Het schijnt handig te zijn om bepaalde spulletjes bij de hand te hebben, dus laatst kocht ik twee mandjes bij Xenos. In het ene mandje zitten vooral badspulletjes en in de andere zitten luiers. Daarop ligt een setje kleding voor als ze de eerste keer omgekleed moet worden. Ik weet niet of ik dat meteen zelf kan en ik wil natuurlijk wel dat ze iets leuks aanheeft. Beetje perfectionistisch misschien, maar ik wil gewoon goed voorbereid zijn.
Het leek me handig om een stoel op de babykamer neer te zetten, bijvoorbeeld om borstvoeding te geven. Het kussen is een beetje mijn guilty pleasure haha.
Knuffels kunnen natuurlijk niet ontbreken op een babykamer, toch? Dit zijn trouwens allemaal knuffels die Bart ooit voor me won op de kermis, haha.
Ik vond het zo moeilijk om iets leuks te vinden voor boven het bed. Een hemeltje wilden we liever niet, maar iets leuks aan de muur staat natuurlijk wel zo gezellig. Het feit dat de muur roze is, maakte het nog moeilijker, maar toen kwam ik dit tegen bij Ikea. Het is een fotolijst met kaartjes erin (zo hing het trouwens ook bij Ikea, zelf had ik dit nooit bedacht) en de kleur van de muur komt een beetje terug in de kaartjes.
En dan een sneak peek in haar kledingkast. Tussen de eerste twee kleding dividers hangt maat 50, in die maat heb ik dus niet zoveel. Ik hoorde dat sommige kindjes vanaf de geboorte al te groot zijn voor maat 50, dus ik vond het zonde om veel kleertjes in zo’n kleine maat te kopen. In maat 56 en 62 heb ik wat meer (oké, veel meer), dus in het begin zal ik haar ook regelmatig kleertjes in maat 56 aandoen.
Deze lamp kochten we vorige zomer, toen we in dit huis kwamen wonen. Toen waren we nog niet zwanger, maar we wisten wel dat we daar niet zo heel lang meer mee wilden wachten. Hij komt van de kinderafdeling van Ikea, maar we hebben nooit de vraag gekregen of we bewust voor zo’n kinderlamp hebben gekozen.
Alles is nu dus klaar, en hopelijk duurt het niet meer zo lang totdat we het kamertje ook echt kunnen gaan gebruiken!

27 gedachten over “DE BABYKAMER IS AF

 1. Inge en Steffen schreef:

  Leuk hoor, en ik was net zo, pas vanaf de 20e week durfde ik echt iets voor meisjes te gaan kopen, just in case dat ze toch verkeerd gezien hadden 🙂
  Die roze muur is echt toppie!

 2. Manon schreef:

  Leuk zo het kamertje! Ik hou er nooit zo van als alles enorm girly girly, roze, glitter en nog meer roze is haha, zo'n knalroze muur vind ik juist enorm leuk 😀

 3. Jennifer schreef:

  Wat een fijne, rustige kamer. Ik hou ook niet zo van die hysterische babykamers en een beetje detail is wel leuk, maar het moet inderdaad niet te druk. Ziet er echt heel erg leuk uit zo! Nu nog even een bedje vullen. 😉

 4. Sandra Walsma schreef:

  Wat een ontzettend leuk, mooi kamertje! Die kledingdividers, heb je die gekocht of zelf gemaakt? Ik zag op een blog voorbij komen dat iemand het zelf maakte, maar als ik ze ook ergens kan kopen… (ben een beetje lui en niet zo creatief enzo haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.