DOVE PURELY PAMPERING NOURISHING BODY OILS

De meesten van jullie zullen het wel herkennen, als het kouder wordt, wordt je huid meteen droger. Daardoor heeft je huid in de herfst en winter wat extra aandacht nodig, en dan komen body oils natuurlijk goed van pas. Sinds een tijdje heeft Dove deze twee nieuwe oliën in het assortiment en ik testte ze. 

Er zijn twee varianten van deze oliën: Shea butter and warm vanilla en Pistachio cream and magnolia. Ik begin met de laatste. Het is een lichtgewicht olie die ervoor zorgt dat je huid wordt gevoed, wordt verzacht en wordt beschermd, zonder een vette laag achter te laten. 
De structuur is heel dun en daardoor is de olie makkelijk te verdelen over je huid. Het trekt heel snel in en laat geen vette laag achter op je huid, wat ik een groot pluspunt vind. Mijn huid voelt meteen lekker zacht en de olie ruikt echt heel lekker. Ik blijf de hele tijd aan mijn arm ruiken, ik ben echt fan van de geur. Het is een lekkere frisse, bloemige geur. 
Dan de ingrediënten. Eigenlijk let ik er niet zo goed op, maar dat probeer ik wel meer te doen. Je wilt wel weten wat je op je huid smeert, toch? De olie bestaat voor een groot deel uit siliconen en verder is er druivenpitolie, sesamolie en pistacheolie aan toegevoegd. 
Dan de andere variant, de Shea butter and warm vanilla. Ook van deze olie vind ik de geur echt heel lekker. Het is wel echt een andere geur, hij is wat meer herfstig, maar ook lekker zoet. 
Deze olie is wat dikker en heeft een kleurtje. Je merkt wat meer dat het een olie is, de structuur is namelijk wat vetter. 
Bij de andere olie zag je eigenlijk geen verschil voor en na gebruikt, maar deze zorgt ervoor dat mijn huid meteen gaat glanzen. Het duurt iets langer voordat het is ingetrokken, maar het laat geen vette laag achter. Wel maakt ook deze olie mijn huid meteen lekker zacht. 
Deze olie bestaat voor een groot deel uit minerale olie, en verder uit shea butter en zonnebloemolie. 
Een van de grote voordelen van deze oliën vind ik, dat ze geen vette laag achterlaten. Ik gebruik wel vaker olie voor mijn huid (nu ook bijvoorbeeld voor mijn buik), maar die blijven heel lang vet. Deze nourishing body oils zijn echt heel fijn, ze zorgen dat je huid lekker zacht wordt en mijn huid voelt meteen gevoed aan. Het zijn dus echt aanraders! 
De oliën zijn voor € 9,99 te koop bij de drogist. 

18 gedachten over “DOVE PURELY PAMPERING NOURISHING BODY OILS

  1. Simone schreef:

    Dat klinkt echt als heel fijn spul! Ik heb er altijd een hekel aan om te wachten tot het is ingetrokken en dan heb je nog zo'n vettig laagje. Deze ga ik dus maar eens proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.