Tag: meidenzwangerschap

Inmiddels ben ik al bijna vijf maand niet meer zwanger, maar toen ik deze tag tegenkwam, kon ik het toch niet laten om hem in te vullen. Het gaat over verschillende fabeltjes waardoor je ‘weet’ dat je een meisje krijgt.

Wanneer je je buik rondom draagt, krijg je een meisje

In het begin van mijn zwangerschap droeg ik vooral naar voren, waardoor ik al best snel een redelijke buik had. Maar vanaf een week of 25 groeide mijn buik nauwelijks meer naar voren en ging ik veel breder dragen. Bij een van de laatste metingen bij de verloskundige bleek mijn buik aan de voorkant best klein te zijn, maar mijn baarmoeder was wel heel breed.

Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!

Nee, nauwelijks. Ik heb een tijdje ’s avonds en ’s ochtends een beetje last gehad van mijn maag, maar echt misselijk was ik nooit.

Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap? Dan krijg je een meisje.

Nee hoor, ik heb mezelf niet verwaarloosd.

Voel je de baby vooral aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!

Ik heb Nomi de hele zwangerschap bijna alleen maar onderin gevoeld, maar dat kwam doordat ze in een stuit lag. Het schijnt dat meisjes vaker in een stuit liggen dan jongens, dus misschien dat daarom gezegd wordt dat je meisjes vooral onderin voelt?

Heb je veel last van pukkeltjes op je gezicht, decolleté en nek? Dan krijg je een meisje.

Ik had ze wel, maar minder dan voor mijn zwangerschap. Deze klopt dus niet bij mij.

Slaap je op je rechterzij? Dan krijg je een meisje.

Ja, maar ik slaap altijd op mijn zij haha.

Heb je veel behoefte aan slaap, dan krijg je vast een meisje.

Het viel eigenlijk wel mee. Ik hoor regelmatig dat zwangere vrouwen ’s middags een dutje doen, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik was wel wat sneller moe, maar niet extreem. Deze klopt dus ook niet helemaal.

Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!

Nee, daar heb ik nooit echt trek in gehad eigenlijk. Van dat soort sapjes kreeg ik aan het einde van mijn zwangerschap last van maagzuur, dus toen dronk ik het sowieso niet.

Krijg je een dikker gezicht? Dan krijg je een meisje!

Mijn gezicht was echt ontzettend opgezwollen, ik hield heel veel vocht vast. Tijdens mijn zwangerschap had ik het niet eens echt door, omdat het heel geleidelijk ging. Maar als ik nu foto’s terugzie, had ik toch echt wel een plofkop.

Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.

Nee, volgens mij werd mijn haar juist dikker haha.

Het is maar goed dat ik deze fabeltjes niet gelezen heb toen ik nog zwanger was, want dan was ik vast gaan twijfelen of Nomi wel een meisje zou zijn haha. Nee hoor, ik geloof er niet zo in en het blijkt dus ook niet echt te kloppen.

6 gedachten over “Tag: meidenzwangerschap

  1. Nesrin schreef:

    Leuke tag is dit! Zo grappig al die fabeltjes. Ik heb zowel een jongen als een meisje in mijn buik gehad en het enige verschil was dat ik bij mijn zoon last van maagzuur had en vocht vasthield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.