31 weken zwanger

31 weken zwanger

We zijn weer een weekje verder en ik moet zeggen dat het nu wel heel snel gaat. Afgelopen week kon ik eindelijk mijn positie zomerjurkjes aan, ik had een intakegesprek voor de kraamzorg en ik werd voor het eest ’s nachts wakker geschopt door mijn buikbaby.

31 weken zwanger en warm weer

Ik was bang dat ik het loeiheet zou krijgen met het mooie weer, maar dat viel heel erg mee. Toen ik 13 weken zwanger was van Nomi waren we op vakantie in Italië en toen had ik al moeite met 22 graden, maar afgelopen week had ik nergens last van. Ik had in december in de sale al een paar positie zomerjurkjes gescoord en die kon ik nu eindelijk aan.

Intake met de kraamzorg

Gisteren had ik een telefonisch intakegesprek met de kraamzorginstantie en we hebben ervoor gekozen om 4 uur kraamzorg per dag te nemen. Bij Nomi gingen we voor het maximale aantal uren, maar dat bleek echt veel te veel te zijn. De kraamverzorgster had vaak niks te doen en ze ging regelmatig eerder naar huis, dus we besloten deze keer wat minder uren te nemen. Ik heb even getwijfeld of ik überhaupt wel kraamzorg wilde, maar het leek me toch wel verstandig.

Slecht slapen

Ik slaap de laatste dagen opeens ontzettend slecht. Ik word regelmatig wakker om te plassen. Volgens de zwangerschaps apps is de baby zo groot als een kokosnoot en als dat op je blaas drukt, tja, dan moet je wel erg vaak plassen. Vervolgens kan ik niet meer slapen en als ik net weer slaap, besluit mijn buikbaby een dansje te gaan doen. En aangezien hij nu best veel kracht heeft, word ik daar weer wakker van. Maar ach, zo kan ik vast wennen aan het ’s nachts wakker worden 😉

31 weken blog 1

Baby wasjes

Afgelopen week ben ik toch alvast begonnen met de babywasjes, ik kon het niet laten. Ik ben begonnen met oude spulletjes van Nomi die ik opnieuw wil gebruiken, zoals hydrofiele luiers en rompertjes. Niet alles was meer mooi wit, maar nadat het een dagje in de zon had gehangen zag het er weer als nieuw uit.

Waar slapen?

Verder zit ik ontzettend te twijfelen over waar ik de baby de eerste tijd ’s nachts wil laten slapen. Ik neig ernaar om hem bij ons op de kamer te laten slapen, zodat ik hem bij de eerst hongersignalen kan voeden. Ook denk ik dat het voor Nomi wat fijner is, dan wordt ze niet telkens wakker omdat ze haar broertje hoort huilen. Maar ik weet nog niet of ik het ledikantje op onze kamer wil zetten, of dat ik toch nog een wiegje ga halen.

Waar liet jij je kindje de eerste tijd slapen?

12 gedachten over “31 weken zwanger

 1. Monique schreef:

  Wat een mooie buik heb je! En slim om dan minder uren Kraamzorg te nemen. Ik moet het nog aanvragen maar zal dat eens in m’n achterhoofd houden. Lise sliep hier de eerste paar maanden in een geleend wiegje op onze slaapkamer. Ik weet nog niet of we dat nu weer kunnen lenen maar vond dat wel erg prettig!

 2. Mathiske's mama blog schreef:

  Heerlijk hé, die wasjes.

  Ik had dat.vorig jaar ook, wakker worden en moeten plassen en daarna niet meer kunnen slapen. Heel irritant. Ik was vorig jaar net zo ver zwanger als jij, uitgerekende datum is volgens mij zelfs het zelfde ?

  Hier heeft de baby 6 weken op onze kamer geslapen in een wiegje.

 3. MetMirjam schreef:

  Wat fijn dat je weinig last had van de hitte!
  Fiene sliep de eerste tijd bij ons op de kamer in haar wiegje. Op een gegeven moment zetten we het wiegje overdag in haar eigen kamertje (zo kon ze vast wennen) en ’s avonds bij ons op de kamer. We hadden een simpel wiegje zonder tierelantijnen dus dat ging makkelijk.

 4. Elise schreef:

  Vaak bij de tweede heb je toch juist meer kraamzorg nodig aangezien je er ook nog een eerste kindje bij hebt?? Straks valt het tegen en heb je maar 4 uur..

  • Malou schreef:

   In overleg kan het dan nog veranderd worden 🙂 Maar mijn man is de eerste tijd thuis, dus ik denk dat het wel goed komt.

 5. Wendy schreef:

  Jaaa, gaat snel he! Ik ben even ver 🙂 Wij hebben een next-to-me bedje gebruikt bij Noor en dat gaan we bij de tweede ook doen: de eerste maanden bij ons op de kamer dus. Dat vond ik bij Noor ook zo fijn. De babykamer is bijna af dus ik kan straks ook de kast gaan inruimen en de kleertjes van Noor uit gaan zoeken. Succes nog even!

 6. Mecra schreef:

  Nou ik heb dus een ledikant op onze kamer staan voor mijn 1 maand oude baby boy…. Bij een eerst volgende weet ik et wel zeker een wiegje erbij hij vond het helemaal niks heb nu met inbakerslaapzak en wagenbak erin….

 7. Simone schreef:

  Slim om gewoon wat minder uren kraamzorg te nemen. Ik snap dat wel. Ik vond de hulp fijn, maar ik vond het ook altijd prettig als ze weer weg was en we even gewoon lekker met zijn drietjes samen waren. Mirthe sliep de eerste weken bij ons op de kamer in haar ledikantje. Als ik het over kon doen (of bij een eventuele tweede) zou ik denk ik een cosleeper wiegje proberen. Lijkt me heerlijk gemakkelijk namelijk met het voeden ’s nachts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.