5 jaar MadebyMalou.nl!

5 jaar

Vandaag is het 5 jaar geleden dat ik mijn eerste artikel online zette. Toen zag mijn leven er nog totaal anders uit en mijn blog daardoor ook. En omdat ik 5 jaar wel een hele mooie mijlpaal vind, leek het me leuk om eens terug te blikken.

Het begin

Ik begon met bloggen toen ik net was gestopt met mijn opleiding en nog geen werk had gevonden. Ik had er al vaker over getwijfeld om te gaan bloggen, en doordat ik op dat moment veel vrije tijd, besloot ik de knoop door te hakken.

Beautyblog?

Toen ik begon, wist ik eigenlijk nog niet welke kant ik precies op wilde gaan met bloggen. Ik schreef veel over beauty (terwijl ik daar eigenlijk nauwelijks verstand van had), want ik vond het leuk om daarmee bezig te zijn. Daarnaast kwamen er ook andere onderwerpen aan bod, zoals fashion, wonen en zo nu en dan wat persoonlijke dingetjes. Ik begon bijvoorbeeld al vrij snel met dagboekjes.

Zo ging het een paar jaar lang. Mijn bezoekersaantallen groeiden wel wat en na een tijdje had ik zo’n 3.000 unieke bezoekers per maand. Dat bleef een hele tijd zo.

Zwanger

In 2014 raakte ik zwanger van Nomi en daardoor nam mijn blog een andere wending. Eerst bleef ik nog wel regelmatig over beauty schrijven, maar ik schreef ook regelmatig updates over mijn zwangerschap. Mijn blog werd dus wat persoonlijker en ik vond het erg leuk om wat meer over mezelf en mijn zwangerschap te schrijven.

Mamablog

Na Nomi’s geboorte werd het aantal beauty gerelateerde artikelen snel minder. Mijn interesse lag daar niet meer zo. Met net gelakte nagels een baby verschonen bleek ook niet zo’n succes te zijn 😉 Mijn blog ging meer en meer over het moederschap en de bezoekersaantallen namen toen ook flink toe.

Weer zwanger

Op 27 december 2015 maakte ik op mijn blog bekend dat ik weer zwanger was. Voor mijn blog betekende dat, dat de artikelen voor het grootste deel over twee onderwerpen gingen; mijn zwangerschap en het moederschap. Er kwam nog wel eens andere onderwerpen aan bod, maar lang niet meer zo vaak als eerst.

Een blogzusje

In januari 2017 kreeg deze blog er een zusje bij; Voormamasdoormamas.nl. Een blog die niet alleen maar persoonlijk is, maar waar je bijvoorbeeld ook nieuwe collecties, informatieve artikelen, et cetera leest. En dat doe ik niet alleen, we hebben namelijk een heel leuk team van gastbloggers.

5 jaar MadebyMalou.nl!

Ook na Lenns geboorte bleef ik vooral schrijven over het moederschap. Ik kan MadebyMalou.nl nu wel echt een mamablog noemen en ik vind het heerlijk om over het moederschap te schrijven. Dat zal ik in de toekomst dus ook zeker blijven doen 🙂

Hoe lang lees jij MadebyMalou.nl al?

13 gedachten over “5 jaar MadebyMalou.nl!

 1. Romy schreef:

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Ik wist niet dat je ooit begon als een beautyblog. Wat grappig om te merken hoe je dan door het moederschap toch een andere wending aan je blog geeft 🙂 Ik volg je blog nu ongeveer een jaar of anderhalf volgens mij en lees je artikelen altijd met veel plezier.

 2. Sylvia schreef:

  Wauw gefeliciteerd wat een mooie mijlpaal! Ik volg je nu twee jaar vanaf het moment dat Nomi geboren is zeg maar. Ze is namelijk 1 dagje later geboren dan mijn eigen dochter en vind het zo leuk om te lezen hoe ze opgroeit?
  Ik hoop dat we jullie nog heel lang mogen blijven volgen!!

 3. Sabrina schreef:

  Gefeliciteerd! Wat ee tijd alweer. Ik denk dat ik je al volgde voordat nomi werd geboren. Of iets erna. Iig volg ik je graag! Nog vele jaren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.