De Lumies op het potje + win!

lumies-1

Net voor Nomi’s tweede verjaardag heeft ze voor het eerst op het potje geplast. Ik was natuurlijk hartstikke trots, maar even later wilde ze niet meer op het potje. Ik wilde haar niet teveel pushen en daarom hebben we er een tijdje niks mee gedaan. Maar toen ik zag dat de Lumies een boekje hebben over plassen op het potje, wilde ik eens kijken of dat Nomi zou motiveren om weer op het potje te gaan. En ik mag ook zo’n boekje weggeven!

lumies-2

Bij het boekje zit een cadeautje voor als je kind op het potje heeft geplast; een onderbroek. Hartstikke leuk, maar doordat ik het boekje open deed waar Nomi bij was, heeft ze hem al gezien. Oeps! Maar hierdoor snapt ze het wel beter, want ze weet dat een ‘oppeboek’ voor kindjes is die geen luier meer aanhebben.

lumies-3

In het boekje wordt verteld dat de kinderen in Lumieland een luier dragen. Door de plaatjes was dat heel duidelijk voor Nomi, voordat ik het voorlas zei ze al ‘kindje luier!’.

lumies-4

Maar het kindje wil geen luier meer om.. ‘Luier uit? Nomi ook luier uit’, was Nomi’s reactie. Ik legde Nomi uit dat ze dan op het potje moet plassen. Dat vond ze prima. Ze ging op het potje zitten, maar ze deed niks. Na een paar minuten wilde ze toch haar luier weer aan.

lumies-5

Ook het kindje in het boekje gaat op het potje. Dat vond Nomi hartstikke interessant en guess what, ze wilde nog een keer op het potje. Weer gebeurde er vrij weinig, maar aangezien ze wekenlang niet op het potje wilde, was dit al een stap in de goede richting.

Sindsdien wil ze weer regelmatig op het potje. Ze is nog lang niet zindelijk, maar ze is natuurlijk ook nog maar net 2. We blijven het boekje regelmatig lezen, want het stimuleert zeker om op het potje te gaan.

En ik mag dus een boekje  weggeven! Om kans te maken reageer je hieronder en ik zou het leuk vinden als je mijn Facebookpagina en het bericht over deze winactie liket. Voor extra kans mag je ook de Facebookpagina van Voormamasdoormamas.nl liken. Je kunt meedoen tot en met zondag 19 februari.

De Lumies op het potje is onder andere verkrijgbaar via Luckymukky.nl en Bol.com.

44 gedachten over “De Lumies op het potje + win!

 1. Kim Pijnaker schreef:

  Super leuk. Mijn dochtertje is 2 jaar en 4 maanden en nog niet zindelijk, dus ik ben heel benieuwd of dit boekje een beetje gaat helpen!

 2. Jolein koolske schreef:

  Oh wat super leuk !!! Ik doe dolgraag mee voor mijn jongste dochtertje. Ze is net 3 geworden en vind het allemaal wel makkelijk zo in haar luiertje. Een aantal maanden geleden ging het op het potje erg goed maar ze vind het zo toch wel een stuk makkelijker dus heeft besloten alles weer in haar luiertje te doen ;( Hopen dat ik haar weer kan stimuleren met dit boekje !

 3. Janine schreef:

  Wat een mooie manier om jonge kinderen bewust te maken van plassen op potje. Met een broekje
  erbij maakt het nog leuker een soort cadeautje als ze wel op potje is geweest. Ik heb zelf
  geen kinderen. Maar m’n zus wel en die heeft een jongste meisje. Ik zou graag dit boekje
  willen winnen, Als cadeautje. Ik denk niet dat m’n zus op de hoogte is van dit soort
  boekje voor kinderen. Wie weet heeft het werking op haar dochtertje! 🙂

  lieefs

  Janine

 4. Lynn schreef:

  Super leuk dat Nomi meteen interesse had na 1 keertje lezen! 😀 Ik doe graag mee om alle kindjes bij mij in de creche extra te stimuleren om op het potje te gaan. Hopelijk kan ik het later hier thuis ook uitproberen! 😉

 5. Marian B schreef:

  Ben erg benieuwd naar dit boekje en of het mijn zoontje kan helpen met het leren plassen op het potje. Tot nu toe vindt hij het wel makkelijk zo luier, en onze vorige pogingen zijn gestrand …

 6. Janine brouwer schreef:

  Ik doe graag mee voor mn zoontje van 2,5. Hij vind het ook allemaal wel best in de luier. Ik hoop dat hij hierdoor misschien wel zindelijk wil worden.

 7. Johanna schreef:

  Lijkt me een erg leuk boekje! Mijn dochtertje is nu anderhalf dus het zou wat vroeg zijn om er mee te beginnen, al heb ik laatst een heel interessant artikel gelezen over dat je best vanaf 1 jaar al met pottraining zou kunnen beginnen.

 8. Anne schreef:

  Wat leuk voor mijn tweeling! Ik plak er gewoon twee onderbroekjes in! Zou zo leuk zijn! Een boekje dat stimuleert en waar je van geniet!

 9. Valery Veenstra schreef:

  Ik doe heel graag mee!! In zo’n situatie zitten wij dus nu nog steeds! 2jaar eerste plasje heel leuk! Voor onze dochter was daarna de lol er weer vanaf.. nu 3 jaar en nog steeds wil mevrouw niet op de wc of het potje.. maar gestopt het pushen en hopen dat ze het binnenkort gewoon zelf aangeeft.. of misschien dat dit helpt…

 10. Marloes Zuidema schreef:

  Oh wat lijkt me dit een leuk boekje voor onze dochter Sofie van bijna 2, door haar grote zus, gaat ze nu al regelmatig op het toilet een plas doen, maar zonder luier is nog niet te doen en dat hoeft ook nog niet.
  Met dit leuke boekje kunnen we haar leuk voorlezen over op het potje gaan.
  Leuke actie!

 11. Marloes schreef:

  Wat een ideaal boek! Onze dochter van nu bijna 2 jaar en 4 maanden heeft ook absoluut geen behoefte meer om ook maar iets op het potje of wc te doen. Pushen werkt denk ik alleen maar averechts. Fijn om te lezen dat wij dus niet de enige zijn die hiermee te maken hebben na een tijdje wel heel goed op weg te zijn naar zindelijkheid. Momenteel zit ze in de fase van alles kopiëren en haar favoriete bezigheid is samen boekjes lezen. Een win-win situatie.

 12. Bianca Brouns schreef:

  Hallo,

  Wat zou ik dit graag winnen. Ik probeer mijn dochtertje zindelijk te maken. Ze is al 3 jaar maar het lukt mij maar niet. Heb echt iets nodig wat haar motiveerd en ik denk dat dit de ideale oplossing is. Ze word graag voorgelezen dus dit zou heel goed van pas komen????

 13. Laurie (@oakstreethome) schreef:

  Ohhh die zou echt als geroepen komen! Hier vindt mijn dochtertje het potje heel interessant… tot ik voorstel om er zonder luier op te gaan zitten pfff! Wieweet helpt een boekje als deze? Duim duim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.