Een bad… Of toch niet?

bad

Toen we op zoek gingen naar een nieuw huis had ik stiekem wel een beetje een voorkeur voor een huis met een bad in de badkamer. Het was geen must, maar voor mij wel een plus. Uiteindelijk hebben we een huis gevonden zonder bad, maar deze badkamer is niet meer de nieuwste en uiteindelijk zullen we dus gaan verbouwen. En dan komt de vraag; wel of geen bad?

Aan de ene kant lijkt een bad me heerlijk. Lekker even me time, even ontspannen.. Voor de kinderen lijkt het me ook leuk. Als kind vond ik het hartstikke leuk om in bad te gaan en daar lekker te spelen.

Aan de andere kant vraag ik me af of we een bad wel vaak gaan gebruiken. Bart zei meteen al dat hij niet vaker dan één keer per jaar in bad zou gaan, en zelf vraag ik me ook af of ik er wel vaak gebruik van ga maken. En de kinderen.. Nomi vindt het op dit moment heel erg leuk om te douchen en het kan dus goed zijn dat ze liever gaat douchen dan dat ze in bad gaat.

Een ander nadeel is dat het best veel ruimte inneemt. We hebben er wel plek voor, maar dan blijft er verder niet zo heel veel ruimte over. En een bad in plaats van een douche is voor mij geen optie, ik wil sowieso een douche houden.

Een andere optie is dan om in plaats van een bad te gaan voor een wat luxere douche. We hebben nu een vrij simpele douche en we zouden bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een mooie regendouche. Als we de badkamer zouden gaan verbouwen zou ik ook gaan voor een douche met een douchedeur, zodat niet (zoals nu vaak het geval is) de halve badkamer nat is. En ik zou graag een groter badkamermeubel willen, zodat we elkaar niet in de weg staan tijdens het tandenpoetsen. Zeker als Nomi en Lenn wat groter zijn lijkt me dat handig. Ik zag bijvoorbeeld een heel mooi houtkleurig badkamermeubel van Maxaro.

Maar goed.. Een bad heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Voor de momenten dat ik het toch zou gebruiken is het natuurlijk heerlijk.. Maar ik heb nog even om er over na te denken, want ons eerste project wordt de keuken.

Een gedachte over “Een bad… Of toch niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.