BABY NUMMER 2

Een tijdje geleden postte ik een artikel met daarin 20 dingen die iedere moeder wel eens denkt. Nummer 20 was ‘ik wil nog een baby’ en daar kreeg ik wat vragen over. Ik wilde eigenlijk antwoord geven op die vragen in het volgende Q&A artikel, maar dan krijg je zulke lange antwoorden. Vandaar dit artikel.

Ik schreef dus dat ik nog een baby wil. Nee, ik ben nog niet zwanger en nee, we zijn het ook nog niet weer aan het proberen. We moesten sowieso een half jaar wachten om weer zwanger te worden in verband met de keizersnee, en na een paar maand zei ik tegen Bart dat ik daarna best voor een tweede zou willen gaan.

Toen die zes maanden dichterbij kwamen, vroeg ik me opeens af hoe het zit met het geven van borstvoeding als je zwanger bent. Je kunt het in principe gewoon blijven doen, maar door hormonen kom je vaak ‘droog te staan’. Dan heb je dus geen melk meer. Dat wist ik niet en toen begon ik toch wel heel erg te twijfelen of ik zo snel wel voor een tweede wilde gaan.

Ik vertelde jullie laatst al dat ik graag een jaar borstvoeding wil geven. Als ik snel weer zwanger raak, lukt dat waarschijnlijk niet en dat zou ik erg jammer vinden. Een ander nadeel is, dat ik niet weet hoeveel melk Nomi drinkt en als ik minder melk heb, krijgt zij misschien niet genoeg binnen. Ze krijgt wel vaste voeding, maar dat is nog niet zoveel. Ook kan ze zelf nog niet zeggen dat ze nog honger of dorst heeft.

Borstvoeding is dus een belangrijke reden waarom we toch nog een tijdje wachten voordat we gaan proberen om zwanger te raken. Anders zou ik best willen proberen om voor een tweede te gaan, maar natuurlijk is er nog iemand die daarover beslist. Bart ziet het sowieso nog niet zo zitten, hij wil graag wachten totdat Nomi wat ouder is.

We willen beide dus wel heel graag een tweede, maar dat duurt nog even. Het is natuurlijk ook wel heel leuk als Nomi bewust meekrijgt dat ze een broertje of zusje krijgt. Daarnaast denk ik dat het ook wat praktischer is om te wachten, twee baby’s lijkt me best veel werk.

Wanneer we er precies weer voor gaan, weet ik niet. Het duurt nog even, maar hopelijk kan ik jullie over een of twee jaar vertellen dat ik weer zwanger ben.

Gerelateerde artikelen:
– Wat niemand je vertelt over zwanger zijn
– Wat ik niet mis aan het zwanger zijn

12 gedachten over “BABY NUMMER 2

 1. Joy schreef:

  Ik dacht eerst hé je bent weer zwanger, maar dat is nog niet het geval haha. Wel spannend wanneer jullie voor een 2e zullen gaan. Je kan nu nog lekker genieten van Naomi, en voor je het weet wordt zij ook alweer 1 jaar.

 2. Josan schreef:

  Een duidelijk blog.Neem gewoon lekker even de tijd voor de andere dingen die je ook wilt. Je bent nog jong en een tweede kan ook best nog wel even wachten.

 3. Inge en Steffen schreef:

  Haha, ik dacht ook: daar is het tweede al!
  Hier wordt aangeraden om een jaar te wachten na een keizersnede, wegens te veel druk op het litteken.
  Maar ja, nog wat genieten van het kleintje, er is nog tijd 🙂

 4. Eline schreef:

  Een tweede zou zo ontzettend leuk zijn, ook voor Nomi! Maar begrijp heel goed dat je nog even wilt wachten. Over een jaartje (of twee) is ook helemaal prima!

 5. Bibiane schreef:

  Ik wil eerlijk gezegd niet meer zwanger zijn, ik vond het helemaal niet leuk hahaha :p Mijn moeder kreeg 3 kinderen op 3 jaar tijd. Hoe ze het deed, ik vraag het me nog steeds af…. :s

 6. Mendy schreef:

  Wij wachten ook nog even. Mijn zoon is 16 maanden, en ik wil er geen twee onder de twee. We wachten nog lekker even, en genieten van onze kleine man

 7. Cassandra schreef:

  Ik ben wel benieuwd waarom je in eerste instantie "zo snel" alweer een tweede erachter wilt. Niet omdat ik het raar vind hoor, maar gewoon benieuwd naar je beweegredenen.

  Wij mogen medisch gezien niet voor een tweede gaan, of in elk geval is ons dat stevig afgeraden. We hadden wel graag een tweede gewild maar dan wel pas wanneer Leia een jaar of 5 is zodat zij dit bewust kan meemaken

  • admin schreef:

   Goeie vraag eigenlijk.. Een echte reden heb ik eigenlijk niet, het is meer een gevoel. Ik vind het zo leuk om moeder te zijn en een broertje of zusje voor Nomi lijkt me ook heel erg leuk 🙂

   Wat vervelend dat jullie niet voor een tweede mogen gaan zeg! Is het risico op vroeggeboorte dan groot?

 8. Gwen schreef:

  Hier zit 2 jaar en 2 maanden tussen, maar we probeerden het alweer sinds Olivia 11 maanden was, dus het had ook anderhalf jaar kunnen zijn. Erutssen zeg maar. Ik heb de hele tijd gevoed, zwanger dus ook. En nog drinkt de oudste 's avonds bij me. Op het feit dat mijn tepels ONTZETTEND VEEL pijn deden door de hormonen na, heb ik niks gemerkt. Had melk en een drinkende dreumes. Oh ja en direct melk voro de tweede en geen erge stuwing, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.