BABYBJORN ONE DRAAGZAK

babybjorn one
Dragen is helemaal hip en zeker als het mooi weer is vind ik het heerlijk om met Nomi in een draagzak of draagdoek te wandelen. Ik had al een draagdoek van ByKay, maar natuurlijk moet die soms ook even in de was, dus ik was op zoek naar iets anders. Daarnaast wil Bart ook wel dragen, maar hij vindt een doek teveel gedoe. Ik kwam de BabyBjorn One tegen en ik was erg benieuwd.

Babybjorn one draagzak

Dragen

Het is een ontzettend makkelijk systeem. Je doet de draagzak om, je doet je kindje erin en je klikt het vast. Hoewel ik ook groot fan ben van draagdoeken, moet ik zeggen dat dit wel iets stuk sneller gaat. Laatst gebruikte ik hem toen we een huis gingen bezichtigen en dan is het echt heel makkelijk. Nomi kon gewoon mee, ik had mijn handen vrij en zij zat lekker om zich heen te kijken in de draagzak.
Je kunt de draagzak trouwens op heel veel manieren gebruiken. Je kunt je kindje naar je toe dragen, van je af, op je rug, met de beentjes wijd, met de beentjes omlaag, en je kunt ieder riempje verstellen zodat hij helemaal goed zit. Ik ben natuurlijk geen draagconsulente, dus ik weet niet precies welke houding het beste is, maar zelf heb ik het beste gevoel bij de manier van dragen die je op de foto’s ziet. In de draagdoek zit Nomi ook met haar beentjes wijd naar me toe, dus dit lijkt me een natuurlijke houding.
Hij is lekker stevig en het is helemaal niet zwaar om Nomi te dragen. Wel ietsje zwaarder dan met de doek trouwens, maar het is weinig verschil.
Nomi vind het hartstikke leuk en vermaakt zich prima in de draagzak. Ze vindt de banden ook erg interessant en daar zit ze regelmatig op te sabbelen.
Ik ben dus erg enthousiast over deze draagzak en ik denk dat ik hem vaak zal gebruiken. Bart wil hem binnenkort ook gaan uitproberen, dus hopelijk gaat hij Nomi dan ook eindelijk dragen haha.
Deze draagzak is onder andere te koop bij Droomfabriekje.nl en kost € 134,95.
Draag jij je kindje vaak? Een aantal voordelen ervan lees je op Elkeblogt.nl!
Deze draagzak heb ik gekregen voor een review. Dit beïnvloedt mijn mening natuurlijk niet.

26 gedachten over “BABYBJORN ONE DRAAGZAK

 1. Anoniem schreef:

  Echt zo ontzettend jammer dit..

  Ja, een draagzak is super handig. Maar draag dan ergonomisch, het gaat wel om het tere lijfje van je kind!

  De bungel is zo'n beetje de slechtste die er is. Kies dan voor een tula, kost even veel en is nog ergo ook!

  Bij http://www.pinkorblue.nl kun je de mucibi draagzak kopen voor maar 50 euro. Voordeel: deze legt de bekken, heupjes en het ruggetje van je kindje niet in de kreukels!!!

  En nog wat, als je dan al graag een review wint schrijven, zorg dan eerst dat je eerlijke info wint over het onderwerp waar je voor schrijft.

 2. HB schreef:

  De anonieme reactie is wel heel heftig inderdaad, dat hoeft nou ook weer niet. Als jullie dit fijn vinden dragen, is dat toch hartstikke mooi! En je draagt met de beentjes wijd en het gezichtje naar je toe, dat is al veel beter dan beentjes omlaag en gezicht van je af.
  Maar dat het ergonomischer kan, dat klopt wel. In deze drager zitten de beentjes wel wijd, maar niet in de m-houding (knietjes hoger). En daardoor kantelt het bekken niet goed en is het ruggetje niet mooi bol, wat de natuurlijke en meest ergonomische houding is. In de draagdoek en tegen je aan zie je dat je kind vanzelf die houding aanneemt.
  Maar iedereen mag gelukkig zelf kiezen of deze drager 'goed genoeg' is ;-). Nomi houdt er heus niets aan over, legio kinderen zijn nog veel minder ergonomisch gedragen.

 3. Rianne schreef:

  Wat een vervelende reactie('s) weer, kan mij heel goed voorstellen dat je je aangevallen voelt. Ik ben geen expert natuurlijk, maar het ziet er toch wel goed uit? Ze lijkt goed ondersteund, vindt het leuk en is vrolijk! Zolang je haar er niet hele dag in draagt, zal het wel meevallen toch?

 4. Anoniem schreef:

  Ik vind dat als je blogs schrijft voor andere moeders, je ook een goed voorbeeld moet zijn. Naar mijn idee heb je genoeg tips gehad , en weet je nu inmiddels dat deze draagzak absoluut niet goed is voor je kindje. Het rugpand van de draagzak moet zacht zijn, zodat de baby zijn rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Een verhard rugpand houdt deze natuurlijke houding tegen. Er zijn genoeg betaalbare draagzakken die WEL ergonomisch zijn en goed zijn voor je kindje. Lijkt me niet fijn om je kindje te dragen, wetende dat het absoluut niet goed is. Dus ik zou zeggen, probeer eens een goeie ergonomische uit en wees als bloggende moeder een goed voorbeeld voor andere moeders die ook totaal geen verstand hebben van dragen!

  • Anoniem schreef:

   Het mooie van bloggen is dat je mag schrijven wat je zelf van iets vindt. Je hoeft je niet te houden aan wat de zo-hoort-het-brigade er van vindt. Ik lees een blog van een moeder die met veel enthousiasme en liefde haar kind draagt. Ik vind jouw reactie onnodig en ongepast. Fundamentalistisch.

  • Anoniem schreef:

   Jouw waarheid hoeft niet de waarheid van anderen te zijn.De waarheid is Babybjorn dat geen kindermishandeling is, het is minder ideaal misschien dan andere systemen, maar het is niet slecht voor je kind. Hooguit voor je eigen rug, maar dat voel je snel genoeg en dan stop je er mee. Het belangrijkste is dat een kind gedragen wordt. En als door een blog andere moeders op het idee komen om hun kind te dragen: mooi!

 5. Anoniem schreef:

  Heb je 134 euro voor deze draagzak betaald? Wat belachelijk veel geld voor een draagzak waar je kindje niet eens goed in zit…. Had je beter een Tula voor kunnen kopen waar je kindje wel in de M-houding zit en geen verhard rugpand heeft… Ben het overigens eens met de vorige reactie… Als je als moeder blogt, waarvan je weet dat veel (aanstaande) moeders dit ook lezen, wees dan ook een goed voorbeeld… ik snap dat je ook niet alles kan weten maar je had ook advies kunnen vragen of je goed in kunnen lezen… Nu zijn er misschien wel meer moeders die deze draagzak gaan aanschaffen en wie weet wel de heupjes ermee verpesten…

  • Annemae Schoonenberg schreef:

   Je kan ook een reactie plaatsen met advies ipv Malou én de draagzak afkraken! Als je nu zegt; oh, ik zie dat je kindje niet zo goed zit……… Misschien had je beter een tula kunnen kopen… Fijn dat je (aanstaande) moeders wilt helpen maar… Komt al veel positiever en vriendelijker over! 😉

 6. libby1985 schreef:

  zo jammer dat mensen zo reageren!! het kan ook niet gewoon normaal jullie moeten meteen iemand de grond in stampen!
  zelfs als iemand wel een in jullie ogen correct draag systeem heeft wordt er nog wel een puntje van kritiek gevonden!

  meis blijf vooral lekker dragen en trek je niks aan van die draagmaffia!
  doe wat je zelf het beste lijkt!!

  x

  • Anoniem schreef:

   Wat jammer dat er dan meteen weer woord gegooid met termen zoals de draamaffia, dat is he zelfde al de borstvoedings maffia.
   Ik ben van beide een voorstander, dragen is fijn voor je kindje. Ik probeer ook altijd mensen met en draagzak te respecteren en zal ze niet zo maar afkraken. Een feit is alleen dat een ergonomische drager beter is voor je kindje en ook zeker voor je eigen rug. Je zal het verschil moeten ervaren om echt te kunnen oordelen. Maar goed respect ieder zijn ding, maar respecteer dan ook dat iemand het goede advies wilt geven. Dragen is super mooi maar ergonomisch dragen maakt het nog leuker.
   groet bionda

 7. Nesrin schreef:

  Hi Malou,

  Ik zag op Instagram vandaag twee foto's voorbij komen die mij nieuwsgierig maakte naar jouw blogpost over deze draagzak en de reacties.

  Een anonieme attack is niet leuk (en niet chique).

  On topic: zelf heb de een soortgelijk draagzak gehad alleen zelden gebruikt puur door het feit dat mijn rug het niet aankon.

 8. Mirjam Jewel-Nails schreef:

  Wat een gedoe al die belachelijke betweterige reacties zeg, volgens mij is er nog nooit een kindje helemaal met ontwrichte heupjes uit zo'n draagzak gekomen hoor.
  Deze draagzak ziet er stevig uit, juist met een harde rug hoeft het kindje niet zo te hangen, met rugje vormt zich heus wel en het kindje zit toch niet 24 uur per dag in zo'n draagzak? Het rugje is nog zo soepel, en ik ben geen moeder en heb er geen verstand van maar ik zou me niet laten opfokken door al deze reacties Manon!

  Lekker jouw ding doen, het is jouw kindje en ze ziet er uit alsof ze het hartstikke naar haar zin heeft, dus wat is het probleem?

 9. Ragna schreef:

  Wat een gezeik zeg. Iedereen doet wat hij/zij denkt dat het beste is voor hun kindje. Kijk eerst naar jezelf voor je een ander anoniem aanvalt.

 10. Mer schreef:

  Het zou toch fantastisch zijn als iedereen gewoon eens op zichzelf zou letten. Malou, je moet doen waar je je goed bij voelt. En al die anoniempjes… ze heeft nooit om jullie mening gevraagd en die doet er niet toe ook. We weten allemaal wel hoe irritant ongevraagd advies is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.