NOMI’S RITME #2

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over hoe Nomi’s ritme er toen ongeveer uitzag. Dat is alweer even geleden en inmiddels zijn er wat dingetjes veranderd. Op Instagram kreeg ik de vraag of ik er weer een artikeltje over wil schrijven, dus bij deze. Het varieert trouwens nog steeds behoorlijk, maar dit is een beetje hoe een gemiddelde dag eruit ziet.

7.00 uur: Meestal wordt Nomi rond deze tijd wakker. Ik haal haar uit bed en ze drinkt bij mij in bed. Daarna spelen we even in bed en gaan we (of ik alleen) douchen en naar beneden. Nomi speelt dan even in de box.
9.00 uur: Nomi wordt moe en ze gaat naar bed. Ze slaapt ongeveer een uurtje en als ze wakker is, voed ik haar weer.
11.00 uur: Tijd voor Nomi’s fruithap. Inmiddels vind ze bijna alles lekker en ze wordt helemaal enthousiast als ze het bakje fruit ziet. Na het fruit gaat ze weer spelen of doen we iets anders.
13.00 uur: Als ik ga lunchen, eet Nomi ook brood. Dat vind ze echt heel lekker, volgens mij nog lekkerder dan groente en fruit. Na het eten drinkt ze en daarna slaapt ze weer eventjes.
14.00 uur: Als Nomi weer wakker is, doen we vaak even boodschappen. We gaan bijna altijd lopend en Nomi vindt het heerlijk in de kinderwagen. Ook in de supermarkt vindt ze het trouwens heel leuk. Als we thuis zijn, spelen we vaak even of we lezen een boekje. Verhaaltjes vindt Nomi niet zo interessant, maar het boekje zelf wel.
17.00 uur: Nomi drinkt en rond deze tijd komt Bart meestal thuis. Hij speelt dan vaak even met Nomi. 
18.00 uur: Aan het begin van de avond krijgt ze haar groente en ook dat vindt ze heel lekker. Ze eet echt heel goed en steeds meer. Na het eten wordt ze vaak moe en gaat ze weer even een uurtje slapen.
19.00 uur: Nomi komt nog even uit bed en ze gaat weer spelen. Ze kan zich echt heel goed vermaken met speelgoed de laatste tijd. ’s Avonds zit ze trouwens ook vaak met Bart op de bank. 
20.00 uur: Ik voed Nomi en ze gaat naar bed. Als ik haar naar bed breng, doe ik de gordijnen dicht zodat het helemaal donker is, en dan weet ze dat ze ‘echt’ moet gaan slapen. Dit is het grote verschil met haar ritme van een paar maand geleden, ze gaat nu gewoon slapen in haar eigen bedje.
22.30 uur: Ik Maak Nomi wakker voor de laatste voeding en daarna slaapt ze weer verder, tot de volgende ochtend.
Hoe ziet het ritme van jouw kindje eruit?
Gerelateerde artikelen:

6 gedachten over “NOMI’S RITME #2

 1. Marije schreef:

  Hoi,
  Leuk om te lezen. Onze meisje is nu 6,5 maand een dit is ongeveer haar ritme (ik geef trouwens ook nog borstvoeding en kolf op mijn werk):
  06:30/07:30 voeding, daarna weer slapen of uit bed als ze naar de oppas gaat
  10:00 fruithapje (soms ook na de tweede voeding)
  11:00 voeding, daarna spelen en slapen
  15:00 voeding, daarna spelen en slapen
  17:00 groente (nu ook met aardappels, vlees etc), daarna spelen en slapen
  21:00/22:00 laatste voeding en slapen tot de volgende ochtend.
  Groetjes Marije

 2. gwen schreef:

  Heerlijk zeg! Stiekem ben ik een btje jaloers op jouw door slaper hihi. Hier staat al tijden een conceptblog over geen ritme is ook een rimte. Geen dag is hetzeltde hier hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.