Bang voor honden? Neem een puppy!

puppy

Maandenlang hadden we het erover; willen we wel of geen puppy?. Eén van de redenen om het niet te doen, was Nomi’s hondenangst. Maar nu komt het; ook Nomi wilde graag een puppy, ze wilde er alleen niet meer bang voor zijn. Inmiddels woont Simba bijna twee maanden bij ons, en Nomi is bijna over haar angst heen! In dit artikel lees je daar meer over.

Wel of geen puppy?

Lenn en Elena wilden heel graag een puppy. Hartstikke leuk, maar de verzorging van de puppy zou natuurlijk voor het grootste deel op mij neer komen en daarom wilde ik niet ‘zomaar even’ een puppy nemen. We dachten er lang over na, we wogen de voors en tegens af en uiteindelijk wist ik zeker dat ik graag een hond in huis wilde. Nomi was er het ene moment heel enthousiast over, maar op sommige momenten zag ze er behoorlijk tegenop. Logisch natuurlijk, want de komst van een puppy is ook wel erg spannend als je bang bent voor honden.

De schoolhond

Op de basisschool van mijn kinderen is regelmatig een schoolhond aanwezig. Ook dat vond Nomi spannend, en ze vond het helemaal niet leuk dat ze bang was voor de hond. Daarom heeft ze met de juf waar de schoolhond van is afgesproken dat ze zouden proberen om Nomi van haar hondenangst af te laten komen. Eén keer per week werd ze uit de klas gehaald om wat tijd door te brengen met de schoolhond en iedere week durfde ze wat meer.

De puppy ophalen

Eind januari was het zover; we gingen Simba ophalen. Nomi wilde niet mee, want ze vond het niks om al die honden om haar heen te hebben. Zij bleef bij mijn moeder en toen ze hoorde dat we thuis waren, wilde ze meteen weer naar huis om Simba te zien. Terwijl Lenn en Elena op de grond met Simba zaten te spelen, bleef Nomi liever op een afstandje.

‘Hij bijt!’

Simba is natuurlijk een puppy en puppy’s bijten wel eens. Ze ontdekken alles met hun mond, net als baby’s. Maar in tegenstelling tot baby’s hebben puppy’s wél tandjes, en die zijn behoorlijk scherp. Vooral de eerste weken hapte Simba regelmatig in een hand of voet. Elena vond dat absoluut niet leuk en wilde dan niet meer met Simba spelen (hoewel ze een half uur later weer samen met Simba op de grond lag) en Lenn vond het niet zo erg. ‘Kijk mama, ik heb weer een kras door Simba’, vertelde hij nonchalant. Doordat Nomi niet veel bij Simba in de buurt kwam is ze nooit gebeten, maar ze was behoorlijk bang dat dat wel zou gebeuren. Daarom liet ze haar schoenen in de woonkamer aan en zat ze het liefst op de rugleuning van de bank als Simba druk deed.

Quality time met Simba

Maar puppy’s zijn natuurlijk niet altijd zo druk, want ze hebben ook veel slaap nodig. En op die momenten was Nomi helemaal verliefd op Simba. Ze bleef maar naar hem kijken als hij sliep en ook als hij rustig was ging ze hem steeds leuker vinden. Als Lenn en Elena ’s avonds in bed lagen, hadden Nomi en ik even wat quality time met Simba, die dan vaak lekker rustig was. Nomi was ontzettend stoer en ze deed dingen die ze eigenlijk heel spannend vond. Ze liet Simba lekker op haar schoot liggen, ze speelde met hem, ze aaide hem… En het werd steeds minder eng.

simba hond

Hondenangst?

Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en Nomi en Simba zijn beste vriendjes! Ze spelen en knuffelen regelmatig met elkaar, Nomi houdt vaak de riem vast als we met Simba wandelen en ze durft ook weer op sokken in de woonkamer te lopen. Ze is nu ook veel minder bang voor andere honden. Terwijl ze eerst met een grote boog om honden heenliep, loopt ze nu samen met Simba juist naar honden toe om ze aan elkaar te laten snuffelen.

Het is dus niet alleen heel gezellig om een puppy in huis te hebben, het heeft Nomi ook nog eens van haar hondenangst afgeholpen!

8 gedachten over “Bang voor honden? Neem een puppy!

 1. Wanda schreef:

  Wat fijn dat je dochter nu minder bang is voor honden en dat ze zelfs vriendjes is geworden met jullie puppy. Misschien voelt hij het ook wel aan en is hij daardoor nog liever voor haar.

 2. Corrina schreef:

  O wat leuk voor Naomi en wat een leukerd is de pup
  En wat een grappige naam Simba
  Ik wens jullie met Simba veel plezier
  Ik denk dat hij en Naomi dikke vrienden worden

 3. Claire schreef:

  wat een schatje is het! al moet ik eerlijk toegeven dat je titel alleen al wel een beetje nagels op een schoolbord is. ik denk dat de asielen vol zitten door mensen die denken ‘even leuk een puppy aan hun kinderen te geven’..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.