Twee maanden met Simba

Vandaag is Simba precies twee maanden bij ons, dus het is wel weer tijd voor een update. Simba is inmiddels vier maanden oud en hij is al ontzettend gegroeid. We zijn begonnen met puppycursus, Simba heeft allemaal nieuwe dingen geleerd en hij is natuurlijk de liefste puppy van de wereld. Wil je meer over hem weten? Lees dan even verder!

Een puppy opvoeden

Ik had een klein beetje ervaring met het opvoeden van een puppy, want toen ik 15 was kregen we thuis een hond en een jaar later kwam er nog eentje bij. Ik ging overdag natuurlijk gewoon naar school, dus de opvoeding en verzorging kwam voor het grootste deel neer op mijn ouders, maar ik kreeg er ook wel veel van mee. Maar ja, als kind ben je vooral bezig met de leuke dingen en de rest laat je natuurlijk over aan je ouders.

Zo gaat dat hier in huis ook. Daar was ik van tevoren volledig vanuit gegaan en ik vind het ook helemaal niet erg. Als Simba binnen poept of plast ben ik meestal degene die het mag opruimen en als Simba in de stromende regen naar buiten moet, ben ik ook de pineut. Maar ach, dat hoort er allemaal bij. En met mijn nieuwe regenjas valt dat uitlaten best mee.

Zindelijkheid

Simba is nog niet helemaal zindelijk, maar hij is goed op weg. Hij is natuurlijk ook nog maar een baby en er is helemaal geen haast bij. Oké, soms baal ik wel eens als hij weer in de kamer heeft gepoept, maar aan de andere kant ben ik ook wel heel trots als hij de hele dag de vloer schoon en droog heeft gehouden.

Want eigenlijk gaat het heel goed. Als ik met hem naar buiten ga, plast hij eigenlijk altijd wel. Hij heeft al zeker een week niet meer binnen gepoept (even afkloppen) en er liggen geen puppy pads meer in de kamer. Die wilden we eigenlijk helemaal niet gaan gebruiken, maar doordat hij ze bij de fokker als gewend was, hebben we die toch maar neergelegd. Maar inmiddels gaat het zonder puppy pads best goed!

Puppycursus

We zijn nu drie keer met Simba naar puppycursus (of puppykunstjes, zoals Elena zegt) geweest. Nomi gaat telkens mee en het is hartstikke leuk. Simba heeft al wat vriendjes gemaakt en hij wordt telkens helemaal enthousiast als hij zijn teckelvriendinnetje ziet. Afgelopen maandag moesten de puppy’s door een buis lopen en Simba was super stoer, dus wij waren helemaal trots.

Commando’s

Met puppycursus zijn we bezig met de commando’s zit, af en blijf en dat gaat eigenlijk al heel goed. Dat is wel logisch, want Simba was al ruim drie maanden toen we begonnen met puppycursus dus we hadden thuis al wel geoefend. Verder kent hij nu de woorden nee, laag, in (dan gaat hij in zijn ren), wachten, jump (dat heeft Nomi hem geleerd) en zijn naam.

Bijten, eten en slapen

Alle (jonge) puppy’s bijten wel eens en we hebben geprobeerd om hem dat zo snel mogelijk af te leren, want dat is natuurlijk niet bepaald fijn. Op dit moment bijt hij bijna niet meer, alleen als iemand een beetje te druk met hem speelt hapt hij nog wel eens. En met ‘iemand’ bedoel ik Lenn, want eigenlijk is hij de enige die nog wel eens gebeten wordt. Gelukkig vindt hij het niet erg.

Toen we voor het eerst bij de dierenarts waren was Simba aan de dunne kant, maar inmiddels is hij dat niet meer. De dierenarts was de vorige keer heel tevreden over hem en hij eet een stuk beter dan eerst. Nog steeds niet super goed, maar hij eet nu in ieder geval wel genoeg. Slapen gaat ook heel goed. Hij slaapt nog in de bench, waar hij ’s avonds uit zichzelf al in gaat liggen.

Het gaat dus hartstikke goed met Simba en hij is een ontzettend lieve en gezellige huisgenoot!

4 gedachten over “Twee maanden met Simba

 1. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Het eerste jaar vond ik het pittigst. De onze is 11, en we hebben er nog steeds zo veel plezier van.

 2. corrina wassenaar schreef:

  Wat een poepie van een hondje is Simba toch om verliefd op te worden
  En wat fijn dat alles zo goed gaat en dat hij er al echt bij hoort
  Dat bijten is denk ik echt puppy gedrag
  En zo zullen er nog wet wat fratsen zijn
  Heb geen ervaring met puppy maar wel met kittens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.